Σάββατο 15 Δεκέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Παρέμβαση με αφορμή το θάνατο 60χρονου

Με αφορμή τον τραγικό θάνατο του 60χρονου ΡΟΜΑ στην περιοχή της Ανδραβίδας, που έχασε προ ημερών τη ζωή του στην προσπάθεια να επανασυνδέσει το ρεύμα από κολόνα της ΔΕΗ έπειτα από τη διακοπή στην οποία προχώρησε η επιχείρηση, η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για το θέμα στο παλιό δημαρχείο της Ανδραβίδας, χτες το μεσημέρι.

Στην εισήγηση που παρουσίασε ο Χρήστος Γιάνναρος, Γραμματέας της ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ, κατήγγειλε την εγκληματική τακτική της ΔΕΗ ΑΕ, με τη στήριξη ουσιαστικά της κυβέρνησης, που κόβει το ρεύμα σε όσες λαϊκές οικογένειες δεν μπορούν να πληρώσουν το λογαριασμό αδιαφορώντας για τις όποιες συνέπειες.

Οπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Σήμερα υπάρχουν χιλιάδες σπίτια σε όλη τη χώρα και εκατοντάδες στο νομό μας που δεν έχουν ρεύμα στο σπίτι τους, δεν έχουν τη δυνατότητα να βάλουν πετρέλαιο, δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δεν έχουν γάλα για τα παιδιά τους. Το ζήτημα είναι πώς τα αντιμετωπίζει το λαϊκό κίνημα όλα αυτά, πώς μπαίνει μπροστά ο ίδιος ο λαός για να σταθεί αλληλέγγυος στο διπλανό του που αντιμετωπίζει σήμερα αυτήν την κατάσταση. Πώς, εκτός από το ζήτημα της καθημερινής επιβίωσης, ο ίδιος ο λαός έχει στο πλαίσιο πάλης του την οριστική λύση από αυτούς που του δημιουργούν τα προβλήματα.

Η απάντησή μας θα πρέπει να είναι η μαζική, οργανωμένη απειθαρχία στα καθημερινά χαράτσια που μας επιβάλλουν. Αυτό από μόνο του όμως δεν αρκεί. Θα πρέπει να συνδυάζεται με οργανωμένο αγώνα για να πάρει ο ίδιος ο λαός στα χέρια του τα μέσα παραγωγής και τις παραγωγικές δυνατότητες που έχει η χώρα, και στον τομέα της ενέργειας. Η κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων σε συνδυασμό με την αποδέσμευση από την ΕΕ είναι η μοναδική απάντηση στο σημερινό δρόμο της καπιταλιστικής κερδοφορίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ