Σάββατο 15 Δεκέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Λαός και νεολαία να απομονώσουν τα φασιστοειδή

Με ανοιχτή επιστολή τους Ελληνες μαθητές και μαθήτριες που ζουν στη Γερμανία καταδίκασαν τη δράση της χιτλερικής Χρυσής Αυγής: «Σαν παιδιά μεταναστών στη Γερμανία γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι σημαίνει ρατσιστική βία, τι σημαίνει ναζισμός. Εμείς και οι οικογένειές μας έχουμε έρθει πολλές φορές αντιμέτωποι με τη δράση ναζιστικών οργανώσεων στη Γερμανία σαν τη "Χρυσή Αυγή", που επιτίθενται στους ξένους εργάτες που ζουν και εργάζονται στη Γερμανία. Η ρατσιστική βία δεν ξεχωρίζει νόμιμους και παράνομους μετανάστες, έχει ένα και μόνο στόχο. Να διχάσει τους λαούς, τους εργαζόμενους, τους νέους για να μη βλέπουν τον πραγματικό υπεύθυνο για τα προβλήματά τους (...) Εμείς που βλέπουμε κάθε μέρα τους γονείς μας να ιδρώνουν για την επιβίωσή μας στα εργοστάσια και τις μεγάλες επιχειρήσεις της Γερμανίας, να παλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ σε ένα εστιατόριο ή μια μικρή επιχείρηση, εμείς που σαν μαθητές πολλές φορές δουλεύουμε για να βοηθήσουμε τους γονείς μας, γνωρίζουμε ότι για τα καθημερινά βάσανα της οικογένειάς μας δεν φταίει ο συμμαθητής μας που έχει άλλο χρώμα, άλλη θρησκεία ή είναι από άλλη χώρα». Οτι τέτοιες ναζιστικές οργανώσεις στοχεύουν «να τρομοκρατήσουν εμάς και τους γονείς μας για να μην αντιδράσουμε με τη δίκαιη οργή και αγανάκτηση που κάθε μέρα νιώθουμε, να μείνουν στο απυρόβλητο οι πολιτικές του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του, που εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και τους νέους στην Ελλάδα και τη Γερμανία».

Αυτή η αντίδραση στους νεοναζί δεν είναι ούτε η πρώτη και σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία. Υπάρχουν ήδη πάμπολλα παραδείγματα που αποδεικνύουν ότι λαός και νεολαία μπορούν να αποκαλύψουν παραπέρα τους χρυσαυγίτες, το βρώμικο ρόλο τους ως τσιράκια της μεγαλοεργοδοσίας, να τους αντιμετωπίσουν, να τους απομονώσουν. Ηδη έχει σωρευτεί όγκος λαϊκών κινητοποιήσεων ενάντια στην παρουσία, στη δράση, στο δηλητήριο των φασιστοειδών. Και η αποτελεσματικότητά τους, το γεγονός ότι όπου εκδηλώθηκαν οι νεοναζί πήραν πόδι, εξαφανίστηκαν φοβισμένοι μπρος στην ορμή και την δύναμη του οργανωμένου λαού, έγκειται ακριβώς σε αυτό: ότι είναι αντιδράσεις λαϊκές, εργατικές, με συνείδηση του ποια συμφέροντα εξυπηρετούν οργανώσεις όπως η Χρυσή Αυγή, δίπλα σε ποιους στοιχίζονται, τη δράση ποιων θέλουν να καταστείλουν. Γιατί χτυπούν τώρα μετανάστες στοχεύοντας στο κτύπημα του λαϊκού κινήματος.

Αντιδράσεις μακριά από τη συστημική προπαγάνδα για την ανάγκη «αντιφασιστικού μετώπου» όπου ξεπλένονται διάφοροι που έχουν συμβολή στο δυνάμωμά τους, όπως αστικά κόμματα, μηχανισμοί του κράτους των αστών, την «ανάγκη» προστασίας της «δημοκρατίας» των μονοπωλίων και των κεφαλαιοκρατών, ή την «εναντίωση στα άκρα» ταυτίζοντας φασισμό - κομμουνισμό ως επίσημη κρατική ιδεολογία, «τη βία απ' όπου και αν προέρχεται» ταυτίζοντας τη διαδήλωση, την απεργία του εργάτη με τις επιθέσεις και τους τραμπουκισμούς των ναζιστών χρυσαυγιτών. Αντιδραστικές θεωρίες που τις προβάλλουν για να προστατέψουν τα αφεντικά τους. Η αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής πρέπει να γίνει, και γίνεται ήδη, πολιτικά μέσα από το ίδιο το εργατικό, λαϊκό κίνημα, τις δομές του και τους φορείς του και όχι έξω από αυτό.


Θανάσης ΜΠΑΛΟΔΗΜΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ