Πέμπτη 6 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Μπλόκο σε αξιολόγηση και σχολείο της «αγοράς»

Κινητοποίηση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών σε διημερίδα για την αξιολόγηση, όπου συμμετείχαν στελέχη εκπαίδευσης απ' την Ελλάδα και τη Γαλλία

Από την παρέμβαση των εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ στο χώρο της διημερίδας
Από την παρέμβαση των εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ στο χώρο της διημερίδας
«Μπλοκάρουμε την αξιολόγηση και το σχολείο της αγοράς. Παιδεία για τις ανάγκες του λαού και της εξουσίας του», έγραφε το πανό που σήκωσαν εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ κατά τη διάρκεια διημερίδας, στο Γαλλικό Ινστιτούτο, χτες.

Πρόκειται για εκδήλωση που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και στελέχη εκπαίδευσης από την Ελλάδα και τη Γαλλία θα μιλούσαν για τα εκπαιδευτικά συστήματα, την αξιολόγηση και την προώθησή της. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο τίτλος της διημερίδας, στην ιστοσελίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου, ήταν «Σεμινάριο εκπαιδευτικού μάνατζμεντ - Εκπαίδευση και διακυβέρνηση» και κυρίαρχο θέμα η αξιολόγηση, σε διάφορα επίπεδα (κεντρικό, τοπικό κ.ά.), στην εκπαίδευση.

Οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ μπήκαν στο χώρο της ημερίδας, φωνάζοντας συνθήματα, όπως: «Η αξιολόγηση θα μείνει στα χαρτιά, μόρφωση, υγεία σε όλα τα παιδιά», «Η μόρφωση δεν είναι κονσέρβα να πουλιέται, δικαίωμά μας είναι με αγώνες κατακτιέται».

Σε όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης κατήγγειλαν την αντιλαϊκή - αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, την πολιτική του υποσιτισμού στα σχολεία, της υποχρηματοδότησης, των κενών. Δήλωσαν ότι τα σχέδια για το σχολείο της αγοράς και την αξιολόγηση θα μείνουν στα χαρτιά, σημειώνοντας πως χρειάζεται μπλόκο στα μέτρα, ανυπακοή - απειθαρχία σε αυτή τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική.

Υπενθυμίζουμε ότι η αξιολόγηση στη χώρα μας θα λειτουργήσει ως προστάδιο για απολύσεις στο Δημόσιο, ενώ στην εκπαίδευση συνδέεται και με το σχολείο της «αγοράς». Ο εκπαιδευτικός και το σχολείο θα αξιολογούνται με βάση κριτήρια της αγοράς, ενώ θα υπάρχει ένα σχέδιο κι ένας απολογισμός για κάθε σχολείο. Απ' όλη αυτή τη διαδικασία θα διαμορφωθούν σχολεία πολλών ταχυτήτων, ενώ οι διευθυντές και τα στελέχη εκπαίδευσης θα έχουν ρόλο μάνατζερ.

Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ αναφέρει σε ανακοίνωσή της για την κινητοποίηση ότι εστάλη «με αποφασιστικό τρόπο το μήνυμα της επείγουσας ανάγκης να οργανωθεί τώρα ο αγώνας όλων των εκπαιδευτικών, όλων των εργαζομένων, ώστε η αξιολόγηση και συνολικά τα αντιλαϊκά μέτρα να μπλοκαριστούν στην πράξη, να μην εφαρμοστούν. Οσα σεμινάρια και να κάνουν, ένα πράγμα να ξέρουν: Θα βρίσκουν παντού και πάντα μπροστά τους τα σωματεία, το ταξικό κίνημα, τους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές. Μπλόκο στα μέτρα! Να μην περάσει η αξιολόγηση! Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μπλόκαραν το σεμινάριο για την «αξιολόγηση»(2013-12-18 00:00:00.0)
Προωθείται η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών(2013-01-22 00:00:00.0)
Η «αξιολόγηση» ανοίγει το δρόμο για απολύσεις(2012-02-05 00:00:00.0)
Προεκλογικό αμπαλάζ στην αντιεκπαιδευτική πολιτική(2003-08-29 00:00:00.0)
Μακριά από τις ανάγκες της εκπαίδευσης(2002-01-09 00:00:00.0)
Εκπαίδευση στα μέτρα των πολυεθνικών(2001-11-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 20243
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ