Πέμπτη 29 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΔΕΔΥ
Στάση εργασίας αύριο

Στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια η συγκέντρωση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο

Στάση εργασίας (11.30 π.μ. - λήξη του ωραρίου) αύριο Παρασκευή 30 Νοέμβρη αποφάσισε να κηρύξει η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ -ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ- για το ζήτημα των απολύσεων.

Στο πλαίσιο της στάσης οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο και στους ΟΤΑ οργανώνουν συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στάθηκαν κριτικά στην κινητοποίηση της Παρασκευής τονίζοντας ότι δεν υπάρχει χρόνος να οργανωθεί η στάση εργασίας και το συλλαλητήριο και ως εκ τούτου τέτοιου είδους κινητοποιήσεις στις οποίες δεν παίρνονται μέτρα για τη συμμετοχή των εργαζομένων, λειτουργούν εκφυλιστικά για τους αγώνες.

Δεδομένου ότι ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ είχαν ήδη αποφασίσει τη στάση εργασίας για την Παρασκευή, η πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ ήταν, εκτός από τη στάση εργασίας, να συνεχιστεί ο αγώνας για το μπλοκάρισμα των απολύσεων και να πάρει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ απόφαση για πανδημοσιοϋπαλληλική 24ωρη απεργία στις 5 Δεκέμβρη. Από τις 6 μέχρι τις 10 Δεκέμβρη να ακολουθήσουν γενικές συνελεύσεις σε όλα τα σωματεία για να αποφασιστεί η μορφή της κλιμάκωσης.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις σε μια σειρά χώρους. Σήμερα και αύριο απεργούν οι εργαζόμενοι στις Εφορίες, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης και στην Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου. Επίσης, σήμερα απεργούν οι εργαζόμενοι στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ