Τρίτη 27 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Εργαζόμενοι και φοιτητές να είναι «μια γροθιά»

Κινητοποίηση αλληλεγγύης στους εργολαβικούς εργαζόμενους έκαναν χτες οι δυνάμεις του ΜΑΣ

Συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στους εργολαβικούς εργαζόμενους του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), που βρίσκονται σε πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις, διεκδικώντας να προσληφθούν απευθείας από το ΑΠΘ και να πεταχτούν έξω από το πανεπιστήμιο οι εργολάβοι, πραγματοποίησε χτες το πρωί το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.

Οι εργολαβικοί εργαζόμενοι, αύριο Τετάρτη, μέσα από νέα Γενική Συνέλευση θα αποφασίσουν την πορεία του αγώνα τους. Στο μεταξύ, συνεχίζουν την απεργία και την κατάληψη του κτιρίου Διοίκησης του ΑΠΘ.

Οι δυνάμεις του ΜΑΣ έκαναν συγκέντρωση στο κτίριο διοίκησης και πορεία μέσα στους χώρους του ΑΠΘ. Με παρέμβαση στα Τμήματα, με ανακοινώσεις στα μαθήματα, ενημέρωναν τους φοιτητές για την ανάγκη οργάνωσης και κλιμάκωσης του αγώνα για την ανατροπή την πολιτικής που χτυπά εργαζόμενους και φοιτητές.

Στην ανακοίνωση που μοιράστηκε πλατιά στους φοιτητές, το ΜΑΣ σημειώνει, μεταξύ άλλων: «Εδώ και 68 μέρες, οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες του ΑΠΘ, βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Διεκδικούν τα αυτονόητα. Να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους και να πάψουν να είναι σκλάβοι και "μπαλάκι" ανάμεσα σε πρυτάνεις - εργολάβους και υπουργεία.

Την ίδια στιγμή: η πλειοψηφία των φοιτητών βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τα τραγικά αποτελέσματα της υποχρηματοδότησης των Ιδρυμάτων. Ταυτόχρονα, επιταχύνεται η εφαρμογή του Νόμου - Πλαίσιο.

Η λέσχη σίτισης και οι εστίες βρίσκονται στον αέρα. Κανείς δεν ξέρει για πόσο ακόμα και αν θα συνεχίσει να "σιτίζεται" δωρεάν. Οι εστιακοί φοιτητές καλούνται να πληρώσουν νοίκια. Τα δωρεάν συγγράμματα σύντομα θα αποτελούν παρελθόν. Αναλώσιμα - υλικά εργαστηρίων - σημειώσεις, όλα θα τα βάλουμε από την ήδη ματωμένη τσέπη μας. Στα σπίτια μας έχουμε από έναν άνεργο και έναν απολυμένο. Τα αδέρφια μας δουλεύουν "μαύρα" για 400 ευρώ, επειδή είναι κάτω από 25.

Η πολιτική που τσακίζει τους εργολαβικούς εργαζομένους, είναι η ίδια που χτυπάει εμάς και τις οικογένειές μας».

Επίσης, καταγγέλλει τους μεγαλοκαθηγητές, την Πρυτανεία, τη ΔΑΠ και την ΠΑΣΠ που θέλουν να σπάσει αυτός ο αγώνας των εργαζομένων και έχουν βαλθεί να πείσουν φοιτητές και κοινή γνώμη ότι η απεργία και τα σκουπίδια είναι που δημιουργούν πρόβλημα στις σχολές. Αλλά και ΑΝΤΑΡΣΥΑ/ ΕΑΑΚ/ ΣΣΠ και αναρχοαυτόνομους που με τις δράσεις τους στρώνουν το έδαφος για τη συκοφάντηση του αγώνα των εργολαβικών. Τέλος, καταγγέλλει και τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΡΕΝ που, ενώ από τη μία λένε ότι στηρίζουν τους εργαζόμενους, από την άλλη βγάζουν ανακοίνωση στήριξης του Πρύτανη που υποχρεώνει τους εργολαβικούς εργαζόμενους να δουλέψουν με την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας πράγμα που σημαίνει μείωση στους μισθούς τους πάνω από 200 ευρώ το μήνα.

Στο μεταξύ, με νέα 24ωρη απεργία σήμερα και κατάληψη του κτιρίου διοίκησης του ΑΠΘ, συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες και οι Διοικητικοί υπάλληλοι του ΑΠΘ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ