Κυριακή 25 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μεγάλα λόγια...

Η Εκτελεστική Επιτροπή του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς συνεδρίασε, μαθαίνουμε, στην Κοπεγχάγη, όπου φιλοξενήθηκε από την «Κοκκινοπράσινη Συμμαχία» Δανίας και κατέληξε σε 4 βασικούς άξονες εργασίας, που θα αποτελέσουν τις άμεσες πολιτικές προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Μεταξύ αυτών: «Απόρριψη της λιτότητας (...) Σχέδιο ανάπτυξης (...) Υπεράσπιση των δημόσιων υπηρεσιών και εναρμόνιση των εργασιακών δικαιωμάτων και μισθών "προς τα πάνω" (...) Προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων»...

Στόχος του ΚΕΑ - μας πληροφορεί - είναι να πλαισιωθούν οι άξονες αυτοί από συγκεκριμένες προτάσεις, κοινά συνθήματα και δράσεις και «να αποτελέσουν πλαίσιο συνάντησης με ευρύτερες δυνάμεις, για την ενίσχυση των κοινωνικών αγώνων και την ανάδειξη της αριστερής εναλλακτικής λύσης για την Ευρώπη».

Στα λόγια έχουν μια ευκολία. Ομως, μέτρο των λόγων είναι πάντα η πράξη. Ας δούμε, λοιπόν, πώς πράττει η «Κοκκινοπράσινη Συμμαχία» που τους φιλοξένησε, η οποία συγκυβερνά στη Δανία. Λίγες μέρες πριν τη συνεδρίαση της ΕΕ του ΚΕΑ, όπου αποφασίστηκαν όλα αυτά τα ωραία που παρατίθενται παραπάνω, ψηφίστηκε στη Δανία ο προϋπολογισμός για το 2013. Ενας προϋπολογισμός «καταπέλτης» για το λαό της χώρας με πετσόκομμα των λεγόμενων κοινωνικών παροχών, όπως τα επιδόματα ανεργίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ