Πέμπτη 22 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Απαίτησαν διορισμούς και χρηματοδότηση

Να μη νομιμοποιήσει την πολιτική εξόντωσης του δημόσιου σχολείου ζήτησαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που συνεδρίασε χτες για ζητήματα εκπαίδευσης της δυτικής Αττικής, γονείς και εκπαιδευτικοί από το Περιστέρι και το Ιλιον.

Εκπρόσωποι της Ενωσης και Συλλόγων Γονέων Περιστερίου και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ελλη Αλεξίου», με παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ' Αθήνας, απαίτησαν την άμεση κάλυψη των κενών με διορισμούς. Σύμφωνα με εκπροσώπους τους, οι υπεύθυνοι επανέλαβαν ότι δεν υπάρχουν πιστώσεις, που σημαίνει ότι ακολουθούν την προτροπή του υπουργείου για «λύσεις» όπως οι συγχωνεύσεις με δημιουργία τμημάτων με 25 μαθητές, μετακινήσεις παιδιών και εκπαιδευτικών. Ηδη, μία γεύση της ορθολογικής κατανομής που σχεδιάζει το υπουργείο έχουν πάρει μαθητές της περιοχής, όπως σημειώνουν εκπαιδευτικοί. Στο 5ο Νηπιαγωγείο Ιλίου εκδιώχθηκαν τα προνήπια και φτιάχτηκε ένα τμήμα μόνο με νήπια. Επιπλέον, 3 παιδιά που «περίσσευαν» από το «μαγικό αριθμό» των 25 παιδιών ανά τάξη στάλθηκαν σε όμορα νηπιαγωγεία. Στο Περιστέρι, ενώθηκαν τα δύο τμήματα του 2ου Νηπιαγωγείου και οι επιπλέον από τους 25 μαθητές επίσης μετακινήθηκαν σε όμορα σχολεία.

Αντίστοιχη αντιπροσωπεία φορέων του Περιστερίου έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών, για την υποχρηματοδότηση των σχολείων. Σύμφωνα με εκπροσώπους τους, ο διευθυντής του γραφείου του υπουργού είπε ότι ο ρόλος του υπουργείου είναι διαμεσολαβητικός και αφορά στην κατανομή των κονδυλίων στους δήμους, ότι έχει δρομολογηθεί η τρίτη δόση προς τους δήμους και ούτε λίγο ούτε πολύ συνέδεσε το ζήτημα της χρηματοδότησης των σχολείων με τα έσοδα του κράτους.

Οι φορείς του Περιστερίου συνεχίζουν με νέα σύσκεψη την ερχόμενη Κυριακή, ενώ για τη Δευτέρα 26 Νοέμβρη, στις 6 το απόγευμα, έχουν προγραμματίσει συναυλία με τον Κώστα Μάντζιο στο χώρο του 5ου Δημοτικού Σχολείου.

Κινητοποίηση χτες και στον Πειραιά

Δυναμική κινητοποίηση στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι η ΕΛΜΕ Πειραιά και η Ομοσπονδία Γονέων Πειραιά με τη μαζικότατη συμμετοχή μαθητών από δεκάδες Γυμνάσια και Λύκεια της ευρύτερης περιοχής, καθηγητές και γονείς. Αίτημά τους είναι να μη γίνει καμία σύμπτυξη τμήματος σε κανένα σχολείο. Διεκδικούν όλα τα τμήματα να έχουν μέχρι 20 μαθητές. Οι εκπαιδευτικοί απαιτούν από τη διευθύντρια της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης να κάνει αρνητική εισήγηση συμπτύξεων, καθώς, όπως δήλωσε ο υφυπουργός στους εκπροσώπους της ΕΛΜΕ, χωρίς υπηρεσιακή εισήγηση δε θα γίνουν συγχωνεύσεις τμημάτων.

Ομως, αν και η κινητοποίηση ήταν γνωστή, η διευθύντρια δεν ήταν στο γραφείο της. Οι συγκεντρωμένοι έκαναν δυναμική πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Πειραιά, όπου με συνθήματα έκαναν σαφές πως δε θα επιτρέψουν τη σύμπτυξη τμημάτων που προωθεί η Διεύθυνση υλοποιώντας τις κυβερνητικές εντολές.

Παράλληλα, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν νέα κινητοποίηση στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αύριο Παρασκευή, στη 1 το μεσημέρι.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά από τις αντίστοιχες κινητοποιήσεις της προηγούμενης βδομάδας σε διευθύνσεις και υπουργεία, η πρόταση για συμπτύξεις 100 τμημάτων για να δημιουργηθούν τμήματα με 27 τουλάχιστον μαθητές μετατράπηκε για συγχωνεύσεις 12 τμημάτων με 26 και 25 μαθητές. Πληροφορίες αναφέρουν να μεθοδεύονται συμπτύξεις και σε τμήματα Λυκείων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ζητούν εκπαιδευτικούς και όχι «μπαλώματα»(2012-12-11 00:00:00.0)
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις(2012-12-08 00:00:00.0)
Συνεχίζουν ενάντια στις συγχωνεύσεις(2012-11-28 00:00:00.0)
Δυναμικό ΟΧΙ στις συγχωνεύσεις τμημάτων(2012-11-24 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις γονιών και εκπαιδευτικών(2012-11-21 00:00:00.0)
Θέλουν δασκάλους κι όχι «μπαλώματα» στις ελλείψεις(2007-12-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ