Πέμπτη 22 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Κλείνουν οι δήμοι την Παρασκευή

Μπροστά στην εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη λειτουργία των δήμων, τραγικές περικοπές στα έσοδά τους, απαγόρευση των προσλήψεων, διαθεσιμότητα και υπαγωγή σε υποχρεωτικό πρόγραμμα «εξυγίανσης» με την επιβολή φόρων, οι δήμαρχοι της Αττικής αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις. Κάτω από την πίεση και των εκλεγμένων συμβούλων του ΚΚΕ, η Γενική Συνέλευση (ΓΣ) της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), που συνεδρίασε χτες, επισήμανε τη διάλυση των δήμων που σηματοδοτούν τα κυβερνητικά μέτρα, εξέλιξη για την οποία φέρει σοβαρές ευθύνες η συντριπτική πλειοψηφία των δημάρχων και των συλλογικών οργάνων της τοπικής διοίκησης, καθώς στήριξαν και υλοποίησαν την πολιτική που οδηγεί στην ανέχεια τις λαϊκές οικογένειες.

Στη χτεσινή της συνεδρίαση, η ΓΣ αποφάσισε το κλείσιμο, αύριο Παρασκευή, όλων των υπηρεσιών των Δήμων με εξαίρεση τους παιδικούς σταθμούς, από τις 10 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου, και την πραγματοποίηση συγκέντρωσης έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μαζί με την ΠΟΕ ΟΤΑ, στις 11 το πρωί. Στη συγκέντρωση θα μετέχουν και οι δήμοι της Ανατολικής Αττικής, οι οποίοι είχαν ήδη προγραμματίσει συγκέντρωση για την Παρασκευή. Επίσης, η ΠΕΔΑ θα καλέσει το συνέδριο της ΚΕΔΕ να προχωρήσει σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Στο ψήφισμα που υιοθέτησε ομόφωνα η ΓΣ ενσωματώθηκε το ψήφισμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης», στο οποίο, ανάμεσα σε άλλα, υπογραμμίζεται:

«Οι σύνεδροι στη γενική συνέλευση της ΠΕΔΑ δηλώνουμε ότι:

Δεν θα συνταχθούμε με την απόφαση της κυβέρνησης και δεν θα στείλουμε ονομαστικούς καταλόγους των εργαζόμενων γιατί αυτό αποτελεί προϋπόθεση για την κατάργηση των οργανικών θέσεων, διαθεσιμότητα των υπαλλήλων και τελικώς την απόλυσή τους. Δε θα υπογράψουμε διαπιστωτικές πράξεις σε περίπτωση που μας σταλούν ονομαστικοί κατάλογοι από το ΥΠΕΣ.

Ζητάμε να καταργήσει (σ.σ. η κυβέρνηση) τη διάταξη για την απαγόρευση των προσλήψεων, όπως και τη μείωση προσωπικού μέσω υποχρεωτικών μετατάξεων που οδηγούν στην υποβάθμιση και κατάργηση των παρεχόμενων υπηρεσιών και τελικά στην παράδοσή τους σε ιδιώτες. Επίσης την κατάργηση του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας που στοχεύει στην εξαφάνιση του συνόλου των κρατικών κονδυλίων που έχουν να κάνουν με τις λαϊκές ανάγκες και που με πρόσχημα την επίτευξη ισοσκελισμένων προϋπολογισμών στους ΟΤΑ θα επιβάλλουν νέα χαράτσια και φόρους στη λαϊκή οικογένεια.

Καλούμε τους εργαζόμενους σε οργανωμένη λαϊκή πάλη στην ταξική γραμμή, ρήξης και ανατροπής των μνημονίων διαρκείας και της πολιτικής που τα αναπαράγει».

Σε δήλωσή του ο Π. Τσουκαλάς εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», υπογράμμισε: «Οι σημερινές εξελίξεις στη ΓΣ της ΠΕΔΑ, κάτω από τις συνθήκες της οξύτητας των προβλημάτων που δημιουργεί η καπιταλιστική κρίση και της σταθερής ταξικής γραμμής των δυνάμεων που υποστηρίζονται από το ΚΚΕ στην Τοπική Διοίκηση, έφεραν ως αποτέλεσμα την αναδίπλωση των αιρετών στη συνέλευση, οι οποίοι υιοθέτησαν μεν το ψήφισμα που κατέθεσε η "Λαϊκή Συσπείρωση", αν και οι τοποθετήσεις τους κινήθηκαν σε διαφορετική κατεύθυνση. Το ζήτημα είναι εάν και κατά πόσον θα είναι συνεπείς ώστε να υπηρετηθεί το περιεχόμενο του ψηφίσματος. Σε κάθε περίπτωση, όμως, δεν είναι άμοιροι ευθυνών, από τη στιγμή που έχουν συμφωνήσει στη μείωση των ΚΑΠ, όπως επίσης και στην κατάργηση όλων των κενών οργανικών θέσεων των δήμων, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για τις σημερινές εξελίξεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ