Τετάρτη 21 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
«Εχουμε τη δύναμη να μπλοκάρουμε την αξιολόγηση»

Ανακοίνωση για τη συνάντηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ με το υπουργείο Παιδείας

Με αφορμή την προχτεσινή συνάντηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ με τον υπουργό Παιδείας για την «αξιολόγηση», η Πανελλαδική Γραμματεία του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών απαντά: «ΟΧΙ στις επικοινωνιακές φιέστες του υπουργείου, έχουμε τη δύναμη να μπλοκάρουμε την αξιολόγηση»!

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών εκτιμά ότι η πρόσκληση του υπουργείου για την προχτεσινή συνάντηση αποτελούσε μια «σκέτη κοροϊδία» και εντάσσεται «στην επικοινωνιακή τακτική του (...) για την εξασφάλιση της συναίνεσης των εκπαιδευτικών». Για το λόγο αυτό στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ, την περασμένη Πέμπτη κατήγγειλε αυτές τις «επικοινωνιακές φιέστες» και «δήλωσε πως δεν θα πάρει μέρος στη συνάντηση. Δήλωσε πως δεν έχει κανένα νόημα να πηγαίνουμε να ακούμε τον υπουργό μόνο και μόνο για να μας λέει πόσα ακόμα βάρβαρα μέτρα θα φορτώσει στην καμπούρα μας! Αυτό δεν είναι διάλογος». Κάλεσε «τις υπόλοιπες δυνάμεις στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, αλλά και της ΔΟΕ, να μην πραγματοποιήσουν τη συνάντηση, να μη δεχτούν να συμβάλλουν στην επικοινωνιακή τακτική του υπουργείου. Οι παρατάξεις των ΔΑΚΕ - ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΠΑΣΚ αρνήθηκαν να κάνουν αποδεκτή αυτήν την πρόταση. Στην ίδια ρότα κινήθηκε και η πλειοψηφία του ΔΣ της ΔΟΕ (ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ)».

Το ΠΑΜΕ αναφέρει χαρακτηριστικά παραδείγματα για την πλειοψηφία της ΟΛΜΕ (τρεις φορές στο ΔΣ έχει αρνηθεί να λάβει απόφαση για συνολική απόρριψη της αξιολόγησης κ.ά.) αποδεικνύοντας πως θέση της είναι... μια «άλλη, καλή αξιολόγηση». Τονίζει ότι «τη στάση αυτή της ΟΛΜΕ έχουν διαχρονικά συνδιαμορφώσει από κοινού ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και ΠΑΣΚ. Την έχουν υπερασπιστεί και στηρίξει και οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, ψηφίζοντας σε κάθε συνέδριο της ΟΛΜΕ και σε κάθε Δ.Σ., από κοινού με ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και ΠΑΣΚ τη θέση "όχι στην αξιολόγηση - χειραγώγηση" και όχι φυσικά τη θέση ΟΧΙ συνολικά στην αξιολόγηση. Να γιατί το ΠΑΜΕ προειδοποιεί εδώ και χρόνια πως δεν πάει άλλο με αυτές τις συνδικαλιστικές ηγεσίες. Είναι μέρος του προβλήματος».

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καλεί τους εκπαιδευτικούς να μπλοκάρουν την επερχόμενη αξιολόγηση με συλλογικές αποφάσεις.

  • Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά με ανακοίνωσή του τονίζει ότι η αξιολόγηση που επιχειρείται στα Πρότυπα - Πειραματικά Σχολεία (ΠΠΣ) «αφορά όλα τα σχολεία και όλους τους εκπαιδευτικούς, γιατί σύντομα επιδιώκεται να γενικευτεί σ' όλη την εκπαίδευση και να χρησιμοποιηθεί για την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, την κατάργηση της οργανικής θέσης και της μονιμότητας». Επιμένει στη θέση να μη μετατραπεί κανένα σχολείο σε «πρότυπο» και καλεί τους εκπαιδευτικούς «να μη συμμετέχουν σε καμία διαδικασία αξιολόγησης» κ.ά.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ