Τρίτη 20 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
39η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Αγωνιστικός γιορτασμός σε όλη τη χώρα

ΤΡΙΚΑΛΑ
ΤΡΙΚΑΛΑ
Αγωνιστικά και με μαζική συμμετοχή στις διαδηλώσεις του λαού και της νεολαίας, γιορτάστηκε το περασμένο Σάββατο η επέτειος του Πολυτεχνείου σε όλη τη χώρα, όπου αντήχησαν τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα, τα συνθήματα της ανατροπής.

Στη Βόρεια Ελλάδα, αντιιμπεριαλιστικές συγκεντρώσεις, πορείες και καταθέσεις στεφάνων έγιναν σε Γρεβενά, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Σέρρες, Δράμα, Καβάλα, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Κατερίνη και στην Ξάνθη, όπου η πορεία κατέληξε στο γραφείο Θράκης του ΥΠΕΞ στην Παλιά Πόλη. Εκεί οι διαδηλωτές απαίτησαν να σταματήσει η στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ το οποίο για άλλη μια φορά σφαγιάζει τους Παλαιστίνιους.

Δυναμικά αντιιμπεριαλιστικά συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν στην Βορειοδυτική Ελλάδα. Στα Γιάννενα άνθρωποι του μόχθου, όλων των ηλικιών, συγκεντρώθηκαν με τα ταξικά τους σωματεία, τις Επιτροπές Αγώνα του ΠΑΜΕ, τις Επιτροπές του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, τις Λαϊκές Επιτροπές, στο δημαρχείο της πόλης και ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Διαδηλώσεις έγιναν και σε άλλες πόλεις της Ηπείρου και της Αιτωλοακαρνανίας, στην Κέρκυρα, στη Λευκάδα.

Εκδηλώσεις κι αγωνιστικές διαδηλώσεις για το Πολυτεχνείο οργάνωσαν οι αγωνιστικές συσπειρώσεις και στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας. Στη Λάρισα η συγκέντρωση έγινε στην Κεντρική πλατεία κι ακολούθησε μεγάλη πορεία στους δρόμους, στην πλατεία Πανεπιστημίου έγινε η συγκέντρωση στο Βόλο κι ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σε Τρίκαλα και Καρδίτσα.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Με αντιιμπεριαλιστικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις τίμησαν την επέτειο εργαζόμενοι και νεολαία σε πόλεις της Πελοποννήσου, της Κρήτης, στα νησιά του Αιγαίου.

Επιπλέον, οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε διάφορες περιοχές της χώρας πραγματοποίησαν επίσης πολύμορφες εκδηλώσεις αναδεικνύοντας το ρόλο των κομμουνιστών στον αντιδικτατορικό αγώνα. Στο πλαίσιο αυτό, η ΤΟ Μαθητών Λάρισας της ΚΝΕ διοργάνωσε την περασμένη Κυριακή ιστορικό περίπατο «στα χνάρια της αντιδικτατορικής δράσης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Λάρισα».


ΣΕΡΡΕΣ
ΣΕΡΡΕΣ

ΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΠΑΤΡΑ
ΠΑΤΡΑ

ΧΑΛΚΙΔΑ
ΧΑΛΚΙΔΑ

ΓΙΑΝΝΕΝΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΛΑΡΙΣΑ
ΛΑΡΙΣΑ

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Θεσμός» διεθνιστικής αλληλεγγύης και πάλης απέναντι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας(2021-05-29 00:00:00.0)
Επιστροφή στις απαρχές του θεσμού(2008-06-22 00:00:00.0)
Πολύμορφη αντιιμπεριαλιστική δράση(2005-03-19 00:00:00.0)
Μαχητικές συγκεντρώσεις(2004-11-18 00:00:00.0)
Από το 1992, απ' άκρη σ' άκρη στην Ελλάδα...(2004-07-04 00:00:00.0)
ΟΧΙ στο ιμπεριαλιστικό σχέδιο(2002-11-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ