Τρίτη 20 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΑΖΕΥΕ ΑΙΤΙΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

ΤΑ «ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΤΡΑ»: «Παρότι όλοι λένε ότι τα μέτρα που ψηφίστηκαν είναι τα τελευταία όλο και μπαίνουν "υποσημειώσεις " και "αστερίσκοι" και για άλλα στο μέλλον (...) την τελευταία ώρα μέσω του φορολογικού νομοσχεδίου μπαίνουν "από το παράθυρο" κι άλλα! Εχουν "τεντώσει το σκοινί επικίνδυνα". Εάν δεν "χαλαρώσει" από το Eurogroup" δύσκολα θα αντέξει» (από άρθρο στο ΕΘΝΟΣ).

ΜΙΣΘΟΣ; ΠΟΙΟΣ ΜΙΣΘΟΣ; «Νέα αφαίμαξη σε μισθούς και συντάξεις από την αύξηση της παρακράτησης φόρου (...) οι πρόσθετες μηνιαίες απώλειες κυμαίνονται από 13 έως και 136 ευρώ για όσους έχουν ένα ή δύο παιδιά» (στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΔΟΥΛΕΜΑ: «Εάν υπάρξουν θετικά αποτελέσματα στον τομέα των εσόδων από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής το θετικό αποτέλεσμα μπορεί να διατεθεί για την ενίσχυση των ασθενέστερων» (στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΣ: «Μόνον ο ένας στους τρεις δήμους έχει διασφαλίσει την οικονομική του υγεία (...) το τις πταίει είναι γνωστό: οι πελατειακές πολιτικές, οι διορισμοί από το παράθυρο και η γενικευμένη διαφθορά» (από τα ΝΕΑ).

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ: «Στην ύφεση που οδηγεί στην απελπισία τους Ελληνες και απειλεί να εξαλείψει την πρόοδο μιας ολόκληρης γενιάς, επικεντρώνεται η Wall Street Journal, έχοντας κεντρικό θέμα στην ιστοσελίδα της, την ιστορία ενός 54χρονου Ελληνα που αναγκάστηκε να επιστρέψει στο χωριό του για να τα βγάλει πέρα και σκέφτεται ακόμη και να μεταναστεύσει για να επιβιώσει (...) εδώ και δυο χρόνια, αφότου απολύθηκε, δεν κατόρθωσε να βρει κάποια δουλειά και αναγκάστηκε να αφήσει τη σύζυγό του στην Αθήνα και να επιστρέψει στο χωριό, όπου ζει στο πατρικό του, με την 81χρονη μητέρα του (...) η ηλικιωμένη μητέρα του ράβει με μια ραπτομηχανή που αγόρασε το 1927 για να τον βοηθήσει. "Σε αυτή την ηλικία, κουράζομαι πολύ, αλλά τι να κάνω;" λέει η 81χρονη» (στο ΒΗΜΑ)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ