Σάββατο 17 Νοέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Τέκνο της ανάγκης κι ώριμο τέκνο της οργής

Στα 94 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ θα είναι αφιερωμένη η εκπομπή «Ποιητική Αδεία», που επιμελείται και παρουσιάζει ο Γιώργος Μηλιώνης, την Κυριακή 1-3 μ.μ. στον 902 ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΑ FM.

Το ημερολόγιο έδειχνε 17 Νοέμβρη 1918, όταν στην αίθουσα του σωματείου των μηχανικών ατμοπλοίων στον Πειραιά, συνήλθε το πρώτο σοσιαλιστικό συνέδριο στην Ελλάδα, με κύριο σκοπό τη συνένωση όλων των σοσιαλιστικών ομάδων σε ενιαίο κόμμα. Η ίδρυση του ΚΚΕ ενσάρκωνε τη συνένωση της επιστημονικής κοσμοθεωρίας του κομμουνισμού με το εργατικό κίνημα και η γέννησή του σηματοδότησε την ιδεολογική και πολιτική χειραφέτηση της εργατικής τάξης.

Το ποιοτικό άλμα, που συνιστούσε η ίδρυση του ΚΚΕ για το κίνημα της εργατικής τάξης στην Ελλάδα, επιταχύνθηκε και από τη νικηφόρα έκβαση της Μεγάλης Οχτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης.

Το ΚΚΕ από την ίδρυσή του καθοδηγεί τον αγώνα της εργατικής τάξης για την εκπλήρωση της ιστορικής της αποστολής, δηλαδή την κατάργηση των εκμεταλλευτικών σχέσεων παραγωγής.

Το ΚΚΕ ενσάρκωσε ό,τι πιο πρωτοπόρο είχε κατακτήσει η ανθρώπινη σκέψη μέσα από την ιστορία της δράσης των λαϊκών μαζών και το εξέφρασε με τον ταξικό προλεταριακό διεθνιστικό του χαρακτήρα, με την πολιτική και το πρόγραμμά του.

Εξαιτίας των πολιτικών του χαρακτηριστικών, το ΚΚΕ δέχεται σε όλη του την ιστορική διαδρομή τη λυσσαλέα επίθεση της αστικής τάξης και των πολιτικών της εκπροσώπων, αλλά και των φορέων των αστικών απόψεων μέσα στο εργατικό κίνημα των διαφόρων οπορτουνιστών.

Το ΚΚΕ δεν υπέγραψε και δεν υπογράφει δήλωση μετανοίας στην εγχώρια και διεθνή αστική τάξη. Ο ηρωισμός και οι θυσίες των κομμουνιστών αγκαλιάζουν το χτες και το σήμερα, αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη για τις ερχόμενες γενιές και συνιστούν τον πιο ισχυρό δεσμό του ΚΚΕ με την εργατική τάξη και το λαό.

Οι σημερινές συνθήκες βαθύτατης καπιταλιστικής κρίσης επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις του ΚΚΕ για το χαρακτήρα της κρίσης, και κυρίως κάνουν αναγκαία την πολιτική πρόταση εξουσίας που απευθύνει το Κόμμα στην εργατική τάξη και το λαό και την παλεύει, αλλά για να γίνει πράξη πρέπει να γίνει υπόθεση της εργατικής τάξης και των συμμάχων της. Αυτοί θα την επιβάλλουν. Η ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, η κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, η μονομερής διαγραφή του χρέους και η αποδέσμευση της Ελλάδας από την ΕΕ και κάθε ιμπεριαλιστικό οργανισμό αποτελούν μονόδρομο για να γλιτώσει ο λαός από τα δεσμά και τα μέτρα καταστροφής του. Για την εγκαθίδρυση της Λαϊκής Εξουσίας αξίζει κάθε θυσία στον αγώνα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τέκνο της ανάγκης κι ώριμο τέκνο της οργής(2012-11-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ