Σάββατο 17 Νοέμβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΤΑΞΙ
Μονόδρομος η συστράτευση με την ΠΑΣΕΒΕ

Ανακοίνωση - καταγγελία για τις μεθοδεύσεις της πρασινογάλαζης πλειοψηφίας του ΣΑΤΑ

Τις μεθοδεύσεις της πρασινογάλαζης ηγεσίας του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών ταξί (ΣΑΤΑ) καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ στον κλάδο, υπογραμμίζοντας ότι στην τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου στις 14/11/2012, «το ξεπουλημένο προεδρείο του σωματείου επιβεβαίωσε το ρόλο του» αφού «ως αυθεντικοί υπηρέτες και εκφραστές της κυβερνητικής πολιτικής που εκπορεύεται από την ΕΕ και υπηρετεί τις ανάγκες των μονοπωλίων, αποδέχονται όχι απλά το ρόλο του νεκροθάφτη του κλάδου, αλλά και του όρνεου, που καραδοκεί πάνω από το λαβωμένο σώμα του για να το κατασπαράξει!»

Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση επισημαίνεται:

«Ελπίζουν ότι θα περισσέψει κανένα κοκαλάκι από το μεγάλο φαγοπότι του μονοπωλιακού κανιβαλισμού και καλούν κάθε πρόθυμο να προσέλθει! Ετσι ενώ αρνήθηκαν να βάλουν σε ψηφοφορία την πρόταση της "Ενωτικής Προοδευτικής Συνεργασίας" για άμεση σύγκλιση ΓΣ για να ενημερωθούν οι συνάδελφοι, παίρνουν πρωτοβουλίες για να οργανώσουν τις ''δουλειές''. Ψάχνουν για συνενόχους! Προσπαθούν να κοροϊδέψουν τους ταξιτζήδες με παραμύθια περί κριτηρίων που θα απαιτήσουν από το υπουργείο, περί ανταγωνιστικότητας και δημιουργίας εταιρειών από τους μικροϊδιοκτήτες.

Κανένας συνάδελφος δεν πρέπει να τους εμπιστευθεί, το εισόδημά μας θα επιδεινώνεται συνεχώς. Οι μικροϊδιοκτήτες δεν έχουμε ελπίδα να σταθούμε και να ανταγωνιστούμε τους «μεγάλους» του ΣΕΤΕ, το τουριστικό κεφάλαιο και τους μαντράδες. Μ' αυτούς είναι ο κ. Λυμπερόπουλος και η παρέα του. Μ' αυτούς τα έχουν τακιμιάσει και σε συνεννόηση με το υπουργείο βάζουν πλάτη να περάσουν τα μέτρα χωρίς αντιδράσεις.

Στην προσπάθεια αυτή στρατεύονται οι συνδικαλιστές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ (ΣΥΡΙΖΑ;) και η μαυρίλα της Χρυσής Αυγής.

Αδυνατώντας ν΄απαντήσει στα πραγματικά προβλήματα του κλάδου, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ κατέφυγε στον ωμό αντικομουνισμό και τη συκοφαντία επισείοντας παράλληλα τον μπαμπούλα της φασιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής. Είναι συνεταίροι. Μαζί υπηρετούν, το ίδιο σύστημα και τα ίδια αφεντικά!

Ο συνάδελφος ταξιτζής πρέπει να γυρίσει την πλάτη στους ξεπουλημένους και στην πολιτική των κομμάτων που αυτοί υπηρετούν. Να ξεφορτωθεί τους φόβους και τις αυταπάτες τους δισταγμούς και την αναβλητικότητα που προσπαθούν να του καλλιεργήσουν για να τον αφοπλίσουν. Να τον κάνουν παθητικό αποδέκτη της καταστροφής του. Να μην κάνει αδιέξοδο της ζωής του και της οικογένειάς του τα αδιέξοδα του κεφαλαίου και των συμφερόντων του.

Μονόδρομος για να υπερασπιστεί το δικαίωμά του στη δουλειά και στη ζωή είναι η δικιά του οργάνωση και ο αγώνας. Η συστράτευσή του με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα που παλεύει για την ανατροπή. Την ΠΑΣΕΒΕ και το ΠΑΜΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ