Πέμπτη 15 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αβαντάρει απροκάλυπτα το ρατσισμό - σκοταδισμό

Εντολή για άμεση ενσωμάτωση της αντιδραστικής απόφασης του ΣτΕ έδωσε ο Α. Σαμαράς

Στην εφαρμογή της αντιδραστικής απόφασης του ΣτΕ ως προς τις προϋποθέσεις απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας, που παραπέμπει σε μαύρες εποχές σκοταδισμού, καλλιεργεί το ρατσισμό και νομιμοποιεί την επιχειρηματολογία φασιστοειδών, σαν αυτά της «Χρυσής Αυγής», προχωρά η κυβέρνηση. Πριν καν δημοσιευτεί επίσημα η απόφαση, παγώνει τη χορήγηση ιθαγένειας με τα κριτήρια που είχαν προβλεφθεί από το «νόμο Ραγκούση» και προωθεί την αλλαγή του.

Θυμίζουμε ότι η Ολομέλεια του ΣτΕ (συντασσόμενη με προηγούμενη απόφαση του Δ' Τμήματος του ΣτΕ, που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο) έκρινε αντισυνταγματική τη διάταξη του νόμου που προέβλεπε ότι μπορεί, κάτω από προϋποθέσεις να αποκτηθεί η ιθαγένεια από μετανάστες ή παιδιά μεταναστών που γεννιούνται και συνεχίζουν να ζουν στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια, χτες, ο Α. Σαμαράς έδωσε εντολή στον υπουργό Εσωτερικών Ευ. Στυλιανίδη και τον αναπληρωτή υπουργό Χ. Αθανασίου να δώσουν τις κατάλληλες οδηγίες για την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ, «ως προς τις προϋποθέσεις απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας, τόσο με τη γέννηση του αλλοδαπού στην Ελλάδα όσο και με την πολιτογράφηση, έτσι ώστε να ερευνάται πλέον, μεταξύ άλλων, αν αυτοί έχουν δεσμό με το Ελληνικό Εθνος, όπως το Δικαστήριο συγκεκριμένα απαιτεί». Παράλληλα, ζήτησε «εντός 7 ημερών να προετοιμάσει και να δώσει στη δημοσιότητα νομοσχέδιο συμβατό με την ως άνω απόφαση του Δικαστηρίου».

ΣτΕ και κυβέρνηση, με τις αποφάσεις τους εκφράζουν επί της ουσίας τη ρατσιστική αντίληψη ότι δεν μπορεί να πολιτογραφηθεί κανείς Ελληνας αν δεν κατάγεται από Ελληνες γονείς. Εξίσου επικίνδυνη είναι και η κατάργηση του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις δημοτικές εκλογές με το σκεπτικό ότι δεν έχουν ελληνική ιθαγένεια.

Οι εθνικιστικές κορόνες των ΝΔ, «Χρυσής Αυγής», παλιότερα του ΛΑ.Ο.Σ., ότι δήθεν ο «νόμος Ραγκούση» είναι κράχτης κάθε «λαθρομετανάστη», δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Το ΚΚΕ δεν ψήφισε το συγκεκριμένο νόμο, γιατί στόχος του νόμου δεν ήταν η επίλυση του μεταναστευτικού, αλλά η ενσωμάτωση στο σύστημα μικρού μόνο τμήματος μεταναστών και η διαιώνιση των προβλημάτων για τη μεγάλη πλειοψηφία τους που συνεχίζουν να ζουν δίχως δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ