Παρασκευή 2 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Απεργία τη Δευτέρα σε Τύπο και ΜΜΕ

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στον Τύπο και τα ΜΜΕ, όπως ανακοίνωσε η ΠΟΕΣΥ την ερχόμενη Δευτέρα 5 Νοέμβρη, συμμετέχοντας στην πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 6 και 7 Νοέμβρη.

Στο μεταξύ, προχτές Τετάρτη οι δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι και τεχνικοί με απόφαση των ΔΣ της ΠΟΕΣΥ, της ΠΟΣΠΕΡΤ, της ΠΟΕΠΤΥΜ και της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου, προχώρησαν σε 24ωρη απεργία αντιδρώντας στην αιφνιδιαστική κατάθεση τροπολογίας του υπουργού Οικονομικών στο νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις, με την οποία ο κλάδος Υγείας του ΕΤΑΠ ΜΜΕ και η περιουσία του Ταμείου εντάσσονται στον ΕΟΠΥΥ. Προχτές, την ημέρα της απεργίας δε μεταδόθηκαν δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές από τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, ενώ χτες δεν κυκλοφόρησαν εφημερίδες. Ομως, ο τηλεοπτικός σταθμός «ΣΚΑΪ» σε μια προσπάθεια να παραπλανήσει τους τηλεθεατές μετέδιδε ειδήσεις «κονσέρβα» και μαγνητοσκοπημένες εκπομπές.

Οι εργαζόμενοι στον Τύπο και τα ΜΜΕ την ημέρα της απεργίας πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ στην Ακαδημίας και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή. Με συνθήματα και πανό το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ έδωσε το δικό του «στίγμα» στην κινητοποίηση. Εξω από τη Βουλή, οι εργαζόμενοι παρέμειναν καθ' όλη τη διάρκεια της συζήτησης και ψηφοφορίας της τροπολογίας, η οποία τελικά καταψηφίστηκε.

Σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου για την προχτεσινή απεργία, αναφέρεται ότι «διακηρυγμένος στόχος της τρικομματικής κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΔΗΜΑΡ είναι να περιορίσει στο ελάχιστο την παροχή δημόσιων υπηρεσιών υγείας - πρόνοιας για όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους. Ολα τα μέτρα που παίρνονται για την υγεία και την πρόνοια και το φάρμακο αποτελούν την εξειδίκευση των αποφάσεων της ΕΕ για όλα τα κράτη - μέλη με στόχο τη μείωση του "εργατικού κόστους", όπως προκλητικά λένε τις συγκεκριμένες παροχές, για να διευκολυνθεί η ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων και να μειωθεί η κρατική χρηματοδότηση». Το ΔΣ της Ομοσπονδίας καλεί τους εργαζόμενους στον Τύπο να συντονιστούν με όλους τους εργαζόμενους, σε γραμμή σύγκρουσης με αυτήν την πολιτική σε ταξική κατεύθυνση παραμερίζοντας συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ