Παρασκευή 2 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ
Επιθέσεις κατά μεταναστών

Ενταση επικράτησε προχτές, Τετάρτη βράδυ, στο κέντρο της Αθήνας γύρω από τις οδούς Αχαρνών και Αγίου Μελετίου, στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα. Αφορμή στάθηκε η καταγγελία για επίθεση, προχτές μεσημέρι, σε ιδιοκτήτη κουρείου στην οδό Μιχαήλ Βόδα από αλλοδαπό. Το θύμα μεταφέρθηκε στο «Ιπποκράτειο» και ήταν τραυματισμένο στο λαιμό και στο θώρακα.

Το βράδυ διοργανώθηκε στην περιοχή συγκέντρωση από περίπου 150 άτομα, με τη συμμετοχή μελών της «Χρυσής Αυγής», κατά μαρτυρίες και τριών βουλευτών της. Κάποια στιγμή κινήθηκαν προς το αστυνομικό τμήμα του Αγ. Παντελεήμονα, αλλά διμοιρίες των ΜΑΤ τους έφραξαν το δρόμο. Ορισμένοι από τους συγκεντρωμένους επιτέθηκαν εναντίον μεταναστών και καταστημάτων τους στις οδούς Αχαρνών, Μιχαήλ Βόδα, Αγίου Μελετίου και στους κάθετους δρόμους. Στην Αχαρνών 149 έσπασαν τα τζάμια ψησταριάς που ανήκει σε αλλοδαπό.

Στο μεταξύ, το κυνηγητό από τις δυνάμεις καταστολής σε βάρος μεταναστών συνεχίζεται. Από τον περασμένο Αύγουστο 3.666 μετανάστες, διαφόρων υπηκοοτήτων, διώχτηκαν από τη χώρα μας. Σύμφωνα με τις αρχές, 1.531 αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων οδηγήθηκαν στις χώρες καταγωγής τους, τον Οκτώβρη. Ενδεικτικά, ο μεγαλύτερος αριθμός επιστροφών πραγματοποιήθηκε με προορισμό το Πακιστάν (204 άτομα), το Μπαγκλαντές (159 άτομα), την Κίνα (69 άτομα) και την Αλβανία (65 άτομα).

Το ίδιο χρονικό διάστημα, πέρα από τις παραπάνω «επιστροφές» η διεύθυνση αλλοδαπών Αττικής διαχειρίστηκε διοικητικά την «επιστροφή» στις χώρες καταγωγής τους, άλλων 814 αλλοδαπών, σε συνεργασία με το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Επίσης, προχτές στο πλαίσιο της αντιμεταναστευτικής επιχείρησης «Ξένιος Ζευς», που πραγματοποιήθηκε στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας, προσήχθησαν 594 μετανάστες σε υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. Συνελήφθησαν 10. Διενεργήθηκαν έξι έρευνες σε σπίτια παρουσία εισαγγελικών λειτουργών.

Μέχρι στιγμής, από την έναρξη της επιχείρησης, έχουν προσαχθεί 46.450 αλλοδαποί και συνελήφθησαν 3.623. Διενεργήθηκαν 392 έρευνες σε σπίτια παρουσία εισαγγελικών λειτουργών. Ελέγχθηκαν 175 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά και παροχής υπηρεσιών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ