Παρασκευή 2 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Απαντούν αγωνιστικά στην πολιτική αφανισμού τους
  • Κινητοποιήσεις της ΠΑΣΥ στις 4 και 5 Νοέμβρη σε Θεσσαλία, Στερεά, Ηπειρο και Πελοπόννησο
  • Συνέντευξη Τύπου της ΠΑΣΥ στη Λάρισα

Αγωνιστικά απαντούν οι κτηνοτρόφοι στην πολιτική αφανισμού τους προχωρώντας μέσα από τις γραμμές της ΠΑΣΥ σε κινητοποιήσεις σε πολλές περιοχές της χώρας στις 4 και 5 Νοέμβρη.

Οι κτηνοτρόφοι της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηπείρου θα συγκεντρωθούν την Κυριακή 4 Νοέμβρη και ώρα 11.30 το πρωί στη Ζεύξη Ακτίου - Πρέβεζας.

Οι κτηνοτρόφοι της Πελοποννήσου θα συγκεντρωθούν την Κυριακή 4 Νοέμβρη στις 11.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Τρίπολης και στη συνέχεια στη 1 μ.μ. θα πορευτούν μηχανοκίνητα στο διόδια της Νεστάνης και θα τα ανοίξουν.

Οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας θα προχωρήσουν σε πανθεσσαλική συγκέντρωση, τη Δευτέρα 5 Νοέμβρη, στις 11.30 το πρωί, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας, στη Λάρισα.

Στη Λιβαδειά κτηνοτρόφοι της περιοχής θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση τη Δευτέρα 5 Νοέμβρη στις 11.30 το πρωί έξω από έξω από το διοικητήριο.

Στο Νομό Λάρισας ενόψει της κινητοποίησης την ερχόμενη Δευτέρα κλιμάκια της ΠΑΣΥ θα περιοδεύσουν το πρωί στην Αγιά, και αύριο το πρωί στην Επαρχία Τυρνάβου, ενώ το Σάββατο το απόγευμα στην Τσαριτσάνη. Επίσης, θα πραγματοποιηθούν συσκέψεις κτηνοτρόφων στη Μαρμαρίνη, στο Δίλοφο Φαρσάλων, στα Καλύβια και στην Καλλιθέα Ελασσόνας.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χτες εκπρόσωποι της Γραμματείας Λάρισας της ΠΑΣΥ, υπογράμμισαν ότι οι μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι «δεν πρέπει να έχουν αυταπάτες για το μέλλον που τους επιφυλάσσουν η ΕΕ, οι ελληνικές κυβερνήσεις του κεφαλαίου και η σημερινή συγκυβέρνηση. Αυτή η πολιτική οδήγησε στη διάλυση της ΑΤΕ που θα έχει δραματικές συνέπειες για τους αγροτοκτηνοτρόφους. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται το ξεπούλημα της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ, με τους κτηνοτρόφους να βρίσκονται σε απόγνωση και όλους αυτούς που έβαλαν πλάτη για το ξεπούλημα να χύνουν τώρα κροκοδείλια δάκρυα για το χάσιμο μιας κερδοφόρας επιχείρησης».

Και κάλεσαν τους κτηνοτρόφους να βγουν στο δρόμο για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, να παλέψουν, μαζί με τα άλλα λαϊκά στρώματα, για μια άλλη πολιτική που θα χρεοκοπεί μεγαλοεπιχειρηματίες και καρτέλ και θα εξασφαλίζει τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους και στο λαό ντόπια ποιοτικά, φτηνά γαλακτοκομικά και ζωοκομικά προϊόντα.

«Με κεντρικό σχεδιασμό και κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και της γης» - επεσήμαναν - «θα μπορέσουν να αξιοποιηθούν οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας με κριτήριο όχι το κέρδος των μονοπωλίων αλλά την κάλυψη των σύγχρονων διατροφικών αναγκών. Αυτό προϋποθέτει σύγκρουση και ανατροπή από τις πολιτικές και τα κόμματα που τους ξεκληρίζουν».

Κι αφού αναφέρθηκαν στις διεκδικήσεις που προβάλλονται με την κινητοποίηση, τόνισαν: «Θα συνεχίσουμε τη διεκδίκησή μας δίνοντας μαζικό και μαχητικό "παρών" στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, στην 48ωρη απεργία 6 και 7 Νοέμβρη. Να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που μας οδηγούν στη φτώχεια, στο ξεκλήρισμα και στην εξαθλίωση. Να δυναμώσει η Λαϊκή Συμμαχία των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους στις πόλεις, τη νεολαία, ώστε να μπει φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ανατροπής της και ανάπτυξης προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ