Τρίτη 30 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΟΜΙΣΙΟΝ
Μήνυμα στήριξης στο τουριστικό κεφάλαιο

Τις νέες κατευθύνσεις αναλύουν στην Αθήνα οι Α. Ταγιάνι και Μ. Δαμανάκη

Μήνυμα «αισιοδοξίας» και «αλληλεγγύης» προς την Ελλάδα θέλησε, κατά τα λεγόμενά του, να στείλει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Α. Ταγιάνι με τη διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα, αν και το μήνυμα έχει αποδέκτη μάλλον το τουριστικό μεγάλο κεφάλαιο, καθώς αφορμή για την επίσκεψή του, με τη συνοδεία της Ελληνίδας επιτρόπου Μ. Δαμανάκη, αποτέλεσε το τουριστικό συνέδριο που διεξάγει σήμερα και αύριο ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). Οι εκπρόσωποι της Κομισιόν ήρθαν ουσιαστικά για να διαβεβαιώσουν τους επιχειρηματίες, ντόπιους και ξένους, για τη στήριξη της Επιτροπής που προωθεί νέες πολιτικές για τον τουρισμό, αυτή τη φορά και με χρηματοδοτήσεις, ενώ δίνει έμφαση και στο θαλάσσιο τουρισμό. Στο πλαίσιο της επίσκεψης συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, ενώ ο Α. Ταγιάνι συναντήθηκε επίσης με τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη και την υπουργό Τουρισμού Ο. Κεφαλογιάννη.

Ο Α. Ταγιάνι αναφέρθηκε και στις νέες αποφάσεις της Κομισιόν για την «επαναβιομηχάνιση» της ΕΕ, με στόχο έως το 2020 το 20% του ΑΕΠ της ΕΕ να προκύπτει από τη βιομηχανία. Για το σκοπό αυτό προβλέπεται να δαπανηθούν 80 δισ. ευρώ που θα πάνε στις τσέπες των μεγαλοεπιχειρηματιών. Από αυτά, 2,5 δισ. ευρώ προορίζονται για τουριστικές «μικρομεσαίες» επιχειρήσεις, ενώ γενικά ειπώθηκε ότι οι «μικρομεσαίες» επιχειρήσεις στην Ευρώπη θα ωφεληθούν σημαντικά. Φυσικά, οι σχετικές αποφάσεις προωθούν επιχειρήσεις ...τεχνολογίας, ναυπηγήσεων, αυτοκινητοβιομηχανίας, κάτι που σημαίνει ότι η ελληνική βιοτεχνία δεν μπορεί να περιμένει τίποτα, σε αντίθεση με τις πολυεθνικές και τους ντόπιους συνεταίρους τους.

Από τα όσα είπαν τα δύο στελέχη της Κομισιόν, προβλέπεται νέο μεγάλο «φαγοπότι» στον τουριστικό τομέα το επόμενο διάστημα, κάτι που ταιριάζει και με τις αλλεπάλληλες αξιώσεις των ντόπιων μεγαλοεπιχειρηματιών του τουρισμού. Ο Α. Ταγιάνι χαρακτήρισε «κλειδί» για την οικονομία τον τουρισμό και είπε ότι η Κομισιόν βρίσκεται κοντά σε συνολική συμφωνία και αναμένεται απόφαση για τον θαλάσσιο - παράκτιο τουρισμό, για την εκμετάλλευση λιμανιών και μαρίνων, τη λειτουργία των τουριστικών σκαφών, τις καταδύσεις, την τουριστική αλιεία, αρχαιολογία κλπ. Αναμένεται, ακόμη, η παγίωση έκτακτων διευκολύνσεων που αφορούν την έκδοση βίζας, καθώς σε όλη την ΕΕ ασκούνται πιέσεις για να αυξηθούν οι εύποροι Ρώσοι και Κινέζοι τουρίστες, που πριν καμιά 15αριά χρόνια ήταν ύποπτοι ...λαθρομετανάστευσης και τρομοκρατίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ