Τετάρτη 24 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΠΑΡΤΗ
Προκαλεί η «Χρυσή Αυγή»

Η φασιστική οργάνωση «Χρυσή Αυγή», υμνήτρια της χούντας των συνταγματαρχών, με προκλητικό αίτημά της που κατέθεσε στο Δήμο της Σπάρτης ζητά τη μέρα της 17ης Νοέμβρη να της παραχωρηθεί η κεντρική πλατεία της πόλης για τη διοργάνωση εκδήλωσης, τη μέρα δηλαδή που συμπληρώνονται 39 χρόνια από την εξέγερση λαού και νεολαίας στο Πολυτεχνείο ενάντια στο τυραννικό καθεστώς. Επιπρόσθετα, ζητά άδεια για να ακολουθήσει πορεία που θα τερματίσει στο άγαλμα του Λεωνίδα. Μέχρι στιγμής η δημοτική αρχή Σπάρτης, (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) αντί να απορρίψει το αίτημα, δεν έχει απαντήσει.

Σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Λακωνίας του ΚΚΕ αναφέρει σχετικά:

«Προκαλεί η ναζιστική οργάνωση "Χρυσή Αυγή", να ζητά την πλατεία της Σπάρτης για να κάνει συγκέντρωση και να προβάλει τις μαύρες απόψεις της στις 17 Νοέμβρη, τη μέρα του Πολυτεχνείου που οι φασίστες δικτάτορες με τους μηχανισμούς τους μακέλεψαν τον αγωνιζόμενο λαό και τη νεολαία.

Εχει τεράστιες ευθύνες η πλειοψηφία στο Δήμο Σπάρτης που στηρίζεται από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, αν δώσει την έγκρισή της να προκαλέσουν το δοκιμαζόμενο λαό στους φασίστες υμνητές της χούντας, απογόνους των Ταγμάτων Ασφαλείας, που κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής δίπλα δίπλα με τα ένοπλα σώματα του κατακτητή ερήμωσαν και κατάκαψαν πόλεις και χωριά απ' άκρη σ' άκρη στη Λακωνία.

Η 17η Νοέμβρη αποτελεί μέρα τιμής για τον αγώνα του λαού ενάντια στη χουντική φασιστική δικτατορία. Τιμάμε και εμπνεόμαστε από τις θυσίες των εργατών, των αγροτών, των φοιτητών και μαθητών με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές, ενάντια στους τυράννους τους.

Σήμερα είναι ολοφάνερο ότι οι πολιτικές προσαρμογής στα δεδομένα της δράσης των μονοπωλίων επιβάλλουν την καθολική επίθεση στα δικαιώματα και στις κατακτήσεις των εργαζομένων και στο λαϊκό κίνημα, η υποταγή του οποίου επιχειρείται με κάθε μέσο. Ενισχύεται το κράτος της σύγχρονης δικτατορίας των μονοπωλίων μέσω θεσμών καταστολής και χειραγώγησης του λαού από την αστική δημοκρατία. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η δράση της οργάνωσης της "Χρυσής Αυγής". Είναι στο πλάι και διαπλεκόμενη με μηχανισμούς του αστικού κράτους, δολοφονικό όπλο του συστήματος κατά του λαού, που κάνει τα πάντα για τη σωτηρία του κεφαλαίου ενάντια στο οργανωμένο ταξικό εργατικό κίνημα. Το έδειξε άλλωστε και με την επίθεση στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα πριν ένα χρόνο.

Καλούμε την εργατική τάξη της περιοχής μας, τα συνδικάτα, το λαό, τη νεολαία, να κάνουν δική τους υπόθεση την απάντηση στο φασισμό που με τη μορφή της "Χρυσής Αυγής" βρίσκεται στο κατώφλι της κοινωνίας μας.

Ο οργανωμένος λαός, που παλεύει για τη δική του εξουσία, μπορεί και πρέπει να τους απομονώσει, να τους βάλει οριστικά στη θέση που τους αρμόζει, δυναμώνοντας τη λαϊκή συμμαχία ανάμεσα στην εργατική τάξη και τις κοινωνικές δυνάμεις που έχουν συμφέρον από την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων».

  • Με 220 ψήφους υπέρ (στους 220 παρόντες), άρθηκε χτες από την Ολομέλεια της Βουλής η ασυλία 3 βουλευτών της «Χρυσής Αυγής» για ποινικές υποθέσεις. Πρόκειται για τους Η. Κασιδιάρη (κατηγορείται για συνέργεια σε ληστεία) και τους Π. Ηλιόπουλο, Κ. Γερμενή που κατηγορούνται για αντιποίηση αρχής και διακεκριμένη φθορά κατά μικροπωλητών στη Ραφήνα.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το λαϊκό κίνημα να αντιμετωπίσει τους φασίστες(2012-12-01 00:00:00.0)
Το εργατικό λαϊκό κίνημα να τούς κόψει τη φόρα(2012-12-01 00:00:00.0)
Σιδερένιο χέρι του κεφαλαίου η Χρυσή Αυγή(2012-11-28 00:00:00.0)
«Το τελευταίο χαρτί του συστήματος»(2012-10-26 00:00:00.0)
«Το τελευταίο χαρτί του συστήματος»(2012-10-26 00:00:00.0)
Εθνικιστικό παραλήρημα και απειλές στο λαό(2012-05-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ