Τετάρτη 10 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ Ε.Ε.
Χαιρετίζει τα αντιμεταναστευτικά μέτρα

Την υποστήριξή της στα κατασταλτικά μέτρα της συγκυβέρνησης κατά των προσφύγων του ιμπεριαλισμού, έδωσε χτες, η επίτροπος της ΕΕ για θέματα Εσωτερικών Υποθέσεων, Σεσίλια Μάλμστρομ. Κατά τη διάρκεια χτεσινής συνάντησης που έγινε στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης με τον Νίκο Δένδια, συμφωνήθηκαν οι απαραίτητες «δράσεις» για την καλύτερη εφαρμογή της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ.

Σύμφωνα με όσα συμφωνήθηκαν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρετίζει τα πρόσφατα μέτρα ενίσχυσης των συνοριακών ελέγχων (σ.σ. πρόκειται για μέτρα όπως «φράκτες», θερμικές κάμερες, η ενίσχυση της κατασταλτικής υποδομής σε μέσα και προσωπικό) στην περιοχή του Εβρου. Ζητά δε από την Ελλάδα να διασφαλίσει «ότι τα μέτρα αυτά δε θα έχουν προσωρινό χαρακτήρα και να τα ενσωματώσει σε μια μακροπρόθεσμη στρατηγική για την εφαρμογή του σχεδίου δράσης Σένγκεν».

Η Σ. Μάλμστρομ αναφέρθηκε «στα επιτεύγματα που πέτυχε η Ελλάδα στον τομέα των επιστροφών, τόσο των εθελούσιων όσο και των αναγκαστικών», δίνοντας το σύνθημα για ακόμα περισσότερες απελάσεις μεταναστών από τη χώρα μας. Επίσης, η Ευρωπαία επίτροπος στηρίζει την πρόσφατη προταθείσα τροποποίηση για αύξηση του ποσοστού συγχρηματοδότησης της ΕΕ στον τομέα της μετανάστευσης, του ασύλου και των συνόρων (από 75% στα 95%) για τα κράτη - μέλη που είναι σε καθεστώς μνημονίου. Στα πλαίσια της εφαρμογής της αντιμεταναστευτικής νομοθεσίας (ν. 3907) θα ολοκληρωθούν οι ανακαινίσεις για τα κέντρα υποδοχής (σ.σ. στην ουσία πρόκειται για κέντρα κράτησης) σε Χίο και Σάμο, μέχρι το τέλος του μήνα και στο Φυλάκιο Εβρου μέχρι το Γενάρη του 2013.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ