Τετάρτη 3 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΡΑΣΗ ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΝΙΔΙΟΥ
Κινητοποιήσεις για την ανακούφιση των ανέργων

Από τη συγκέντρωση προχτές στο Ολυμπιακό Χωριό
Από τη συγκέντρωση προχτές στο Ολυμπιακό Χωριό
Συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του Ολυμπιακού Χωριού για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργατικές λαϊκές οικογένειες και οι άνεργοι της περιοχής, πραγματοποίησε, προχτές Δευτέρα, η Λαϊκή Επιτροπή Μενιδίου. Σημείο αναφοράς στη συζήτηση αποτέλεσε η αυξημένη ανεργία, τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν άνεργοι και ανασφάλιστοι.

Ο Αλέκος Κατσούλης, από τη Λαϊκή Επιτροπή, τόνισε ότι πέρσι στο Ολυμπιακό Χωριό πάνω από 100 οικογένειες έμειναν χωρίς φυσικό αέριο αφού δεν είχαν να πληρώσουν τους λογαριασμούς. Δεκάδες ακόμα έμειναν χωρίς ηλεκτρικό, ενώ πάνω από 20 παιδιά βρέθηκαν στα σχολεία της περιοχής υποσιτισμένα. Οπως πρόσθεσε, μόλις προχτές έγινε επανασύνδεση στην παροχή φυσικού αερίου στο Δημοτικό Σχολείο, ενώ χωρίς δυνατότητα θέρμανσης παραμένουν ακόμα Γυμνάσιο και Λύκειο τα οποία είναι χρεωμένα «μέχρι το λαιμό» από περσινούς λογαριασμούς που ακόμα δεν έχουν πληρωθεί, τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Χρειάζεται οργανωμένος και συλλογικός αγώνας με ενεργή συμμετοχή των κατοίκων στη δράση της Λαϊκής Επιτροπής. Κανένας δεν πρέπει να είναι μόνος του. Ολοι μαζί πρέπει να αγωνιστούμε και να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση».

Ο Γιάννης Γαλανός, μέλος της Λαϊκής Επιτροπής, ανέφερε το πλαίσιο αιτημάτων για τους ανέργους του Ολυμπιακού Χωριού, τα οποία, όπως είπε, θα αποτελέσουν και την αιχμή στις κινητοποιήσεις του ερχόμενου διαστήματος. Συγκεκριμένα, η Λαϊκή Επιτροπή απαιτεί:

  • Αναστολή πληρωμής των δόσεων προς τον ΟΕΚ - ΟΑΕΔ για τουλάχιστον όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία.
  • Απαλλαγή από την πληρωμή των Δημοτικών Τελών.
  • Δωρεάν Φυσικό Αέριο για τη θέρμανση των κατοικιών των ανέργων μέχρι του ποσού των 900 ευρώ συνολικά για τη χειμερινή περίοδο.
  • Δωρεάν εξετάσεις και παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης (εμβόλια σε ευπαθείς ομάδες κλπ.) από την Πολυκλινική και το ΙΚΑ.
  • Κρατική επιχορήγηση για την παροχή τουλάχιστον ενός γεύματος σε όλους τους μαθητές στα σχολεία του Ολυμπιακού Χωριού.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ