Τρίτη 2 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
Οι μαθητές οργανώνουν τα αγωνιστικά τους βήματα

Από το μάζεμα των μαθητών του Συντονιστικού της Λάρισας
Από το μάζεμα των μαθητών του Συντονιστικού της Λάρισας
Τα επόμενα βήματά τους με κινητοποιήσεις σε κάθε σχολείο και γειτονιά, ενάντια στα νέα μέτρα εξαθλίωσης του λαού που καταστρέφουν το σχολείο και τη ζωή τους συζήτησαν οι μαθητές που συσπειρώνονται στο Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Λάρισας.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν εκπρόσωποι του ΣΑΣΛ, σημείωσαν ότι οι κινητοποιήσεις θα οργανωθούν με Γενικές Συνελεύσεις, μαζέματα περσινών εκλεγμένων, συνελεύσεις τάξεων, υπογραφές καταδίκης των αντιλαϊκών μέτρων κ.ά. Σε ό,τι αφορά τις ερχόμενες μαθητικές εκλογές, κάλεσαν στην ανάδειξη αγωνιστών μαθητών σε 5μελή και 15μελή, αυτών που μπήκαν στην τάξη να ενημερώσουν, τους πρωτοπόρους στον αγώνα για μόρφωση - δουλειά - ζωή, αυτούς που δε σκύβουν το κεφάλι στην τρομοκρατία, αυτούς που θα είναι η φωνή του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Λάρισας.

Μεταξύ άλλων, έκαναν λόγο για επιχείρηση αμαύρωσης των μαθητικών αγώνων και αναφέρθηκαν σε όσους επιχειρούν «να τσουβαλιάσουν το οργανωμένο μαθητικό κίνημα με σπασίματα, χουλιγκανισμούς, ζημιές στα σχολεία, ανοίγοντας το δρόμο στην καταστολή, όπως για παράδειγμα στο 10ο Γυμνάσιο, όπου η αστυνομία προχώρησε ακόμα και σε συλλήψεις», σημειώνοντας ότι «από τα γεγονότα που συνέβησαν στο 10ο, στο 7ο ΕΠΑΛ και σε άλλα σχολεία πρέπει να βγάλουμε συμπεράσματα. Πρέπει να περιφρουρήσουμε τον αγώνα μας»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ