Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Απήργησαν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ

Με 24ωρη απεργία που πραγματοποίησαν προχτές Δευτέρα συμμετείχαν στην πανεργατική πανελλαδική απεργία οι δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι και τεχνικοί στον Τύπο και τα ΜΜΕ, ενώ σήμερα οι δημοσιογράφοι συμμετέχουν και με 4ωρη στάση εργασίας από τις 11 π.μ. και οι διοικητικοί υπάλληλοι με 5ωρη στάση εργασίας από τις 10 π.μ. Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καλεί τους δημοσιογράφους, διοικητικούς υπαλλήλους και τεχνικούς να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση της Ομόνοιας στις 10.30 το πρωί.

Προχτές στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης, οι εργαζόμενοι στον Τύπο και τα ΜΜΕ πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ.

Ιδιαίτερο παλμό στη συγκέντρωση και την πορεία που ακολούθησε έδινε το «μπλοκ» των δυνάμεων του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, στέλνοντας το μήνυμα για «Κατάργηση της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας στα ΜΜΕ. Αλλαγή τάξης στην εξουσία».

«Εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε δύο δρόμους να διαλέξουμε: Η θα αποδεχθούμε το μέλλον που μας ετοιμάζουν, θα σκύψουμε το κεφάλι και θα υπομένουμε ή θα αποφασίσουμε να αγωνιστούμε να ανατρέψουμε τη βαρβαρότητα. Μέση λύση δεν υπάρχει. 'Η αυτοί ή εμείς», τόνισε στο χαιρετισμό εκ μέρους της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου ο οργανωτικός γραμματέας Ανέστης Κανάκης. Γι' αυτό, όπως είπε, «και πρέπει να απεμπλακούμε από τις αυταπάτες που απλόχερα μας πλασάρουν. Δεν έχουμε ανάγκη από καλύτερους διαπραγματευτές με την τρόικα και τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ. Δεν θέλουμε τους καλύτερους διαχειριστές με τα νέα μείγματα πολιτικής που μας υπόσχονται, για να διαιωνίσουν τη βαρβαρότητα που ζούμε. Πολεμάμε με κάθε τρόπο τους εργατοπατέρες που παραπλανούν συνειδητά τους εργαζόμενους σερνόμενοι σε κοινωνικούς διαλόγους για να συναινέσουν στο θάψιμο των εργατικών δικαιωμάτων».

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης οι πρόεδροι της ΕΣΗΕΑ, της ΠΟΣΠΕΡΤ, της ΠΟΕΣΥ, της ΕΤΕΡ, των Φωτορεπόρτερ και η γραμματέας της ΠΟΕΠΤΥΜ Μ. Καλαντζή. Στη συνέχεια έγινε πορεία προς τη Βουλή και το υπουργείο Εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ