Σάββατο 22 Σεπτέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2012 ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ «SPRIDER STORES»
Αυξάνονται οι εστίες αντίστασης

Στάση εργασίας έκαναν χτες και στο Κερατσίνι. Η εργοδοσία θέλει να τους επιβάλει μισθούς μέχρι και 230 ευρώ!

Δική τους υπόθεση έκαναν οι εργαζόμενοι την επιτυχία της κινητοποίησής τους (φωτ. στο Κερατσίνι ενώ φτιάχνουν το πανό)
Δική τους υπόθεση έκαναν οι εργαζόμενοι την επιτυχία της κινητοποίησής τους (φωτ. στο Κερατσίνι ενώ φτιάχνουν το πανό)
«

Αν κάνω πίσω πώς θα ταΐσω τα παιδιά μου;». Η φράση ανήκει σε μητέρα τριών παιδιών, εργαζόμενη στο κατάστημα «Sprider Stores» στο Κερατσίνι, η οποία, μαζί με τους υπόλοιπους συνάδελφους της, σύνολο 15 εργαζόμενοι, συμμετείχαν στη χτεσινή 4ωρη στάση εργασίας που προκήρυξε το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά.

Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τη μείωση των μισθών τους: «Επαιρνα - συνεχίζει η τρίτεκνη - πριν ένα χρόνο 860 ευρώ. Μας έκαναν πριν μερικούς μήνες την πρώτη μείωση, λέγοντάς μας ότι θα είναι και η τελευταία. Πήγα στα 674 ευρώ. Τώρα ανακοίνωσαν τη δεύτερη μείωση που αν τη δεχτούμε θα παίρνω 562 ευρώ. Πώς θα ζήσω με τρία παιδιά και χωρίς σύζυγο; Να σκύψω το κεφάλι και να εξαθλιωθώ;». Ενώ μία ακόμα συναδέλφισσά της επίσης με τρία παιδιά συμπλήρωσε: «Το τηλέφωνο ήδη μας το έχουν κόψει και έχω απλήρωτο το νερό και το ρεύμα. Χώρια τα χαράτσια και οι φόροι. Ας τα κόψουν όλα, ας κάνουν ό,τι θέλουν. Να πληρώσω όλα αυτά και να αφήσω τα παιδιά μου νηστικά δεν πρόκειται. Ο αγώνας είναι η μόνη μας ελπίδα». Από τους 15 εργαζόμενους οι 5 είναι με 4ωρη εργασία, των οποίων το μισθό από 308 ευρώ η εργοδοσία φιλοδοξεί να τον πάει στα 230 ευρώ! «Δηλαδή μιλάμε για κοροϊδία. Μπορούμε να την ανεχθούμε;» ανέφερε ένας από αυτούς.

Στο πλευρό τους η διοίκηση του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων. Οπως ανέφερε ο πρόεδρος Π. Κατράκης, «στόχος είναι την οργάνωση των αγώνων να αναλαμβάνουν στα χέρια τους οι ίδιοι οι εργαζόμενοι».

Σύσκεψη αύριο στην Αθήνα

Τη νέα επίθεση στους μισθούς των εργαζομένων καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. «Μη συμφωνήσετε στην καταδίκη της δικής σας ζωής και των οικογενειών σας. Συσπειρωθείτε στα σωματεία του κλάδου που στέφονται απέναντι στην εργοδοσία, στην κυβέρνηση, στον εργοδοτικό- κυβερνητικό συνδικαλισμό, για να απαντήσουμε στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει κυβέρνηση - κεφάλαιο - εργοδοσία. Απαντάμε παίρνοντας μέρος στη Γενική Απεργία Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη 2012, απεργιακή συγκέντρωση 10.30 το πρωί στην Ομόνοια», σημειώνει. Ταυτόχρονα, καλεί τους εργαζόμενους αύριο Κυριακή, στις 10.30 π.μ., σε σύσκεψη στα γραφεία του συλλόγου (Αγ. Φιλοθέης 5Β, πλ. Μητροπόλεως) για να συζητήσουν το συντονισμό της δράσης με πρωτοβουλίες που θα δίνουν αποφασιστική απάντηση στα σχέδια εργοδοσίας - επιχειρησιακού σωματείου.

Στο μεταξύ, συσπειρωμένοι στο κλαδικό τους σωματείο και στην Επιτροπή Αγώνα που έφτιαξαν, οι εργαζόμενοι στα «Sprider Stores» στη Ρόδο δίνουν από το περασμένο Σάββατο τη μάχη για να μην περάσει η μείωση μισθών με 4ωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας καθ 'όλη τη διάρκεια της μέρας.

Τετράωρη στάση εργασίας, από τις 12:30 μέχρι τις 16:30, πραγματοποιούν, σήμερα και οι εργαζόμενοι στα «Sprider» της Λάρισας. Τις στάσεις εργασίας κήρυξε το Σωματείο Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας, μετά από σχετική απόφαση που πάρθηκε στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ