Κυριακή 16 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
38ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Ο αθλητισμός είναι δικαίωμα, όχι εμπόρευμα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε - για πρώτη φορά φέτος - το Αθλητικό camp, στο πλαίσιο του 38ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ». Μέσα από μια σειρά δραστηριότητες (τουρνουά μπάσκετ «3on3», σκακιού, ποδηλατικός γύρος για παιδιά, αγώνας δρόμου 5 χλμ. υπό το σύνθημα «ΖΩΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗ - ΟΧΙ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ», αθλητικά σεμινάρια και διαλέξεις με θέμα «Ασκηση και Υγεία») νέοι και νέες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Οργάνωσης και είχαν τη δυνατότητα να αθληθούν, να ψυχαγωγηθούν, να μάθουν.

Υλοποιήθηκε λοιπόν ο στόχος που είχε τεθεί. Να αναδειχθεί η σημασία και η αναγκαιότητα της φυσικής αγωγής «ως δραστηριότητας που συμβάλλει στη βελτίωση της υγείας, της προσωπικότητας και της ποιότητας ζωής, που καλλιεργεί αγωνιστικές, συλλογικές αξίες». Οι νέοι και οι νέες «να έρθουν σε επαφή με τον αθλητισμό, σε μια περίοδο που η κυρίαρχη πολιτική και οι συνέπειές της στη ζωή των νέων στερούν το δικαίωμα στην άθληση μετατρέποντάς το σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα» (ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ).

Μέλη και φίλοι της ΚΝΕ κατέθεσαν μεράκι, χρόνο και κόπο για να στηθεί και να έρθει σε πέρας το εγχείρημα. Η ανταπόκριση τους γέμισε ικανοποίηση, αλλά και ευθύνες. Εδωσαν υπόσχεση - στον εαυτό τους αλλά και τους συμμετέχοντες - ότι την επόμενη χρονιά θα υπάρξει ακόμα καλύτερη οργάνωση. Επίσης ότι με τους νέους και τις νέες θα ξαναβρεθούν στο σχολείο, στη γειτονιά, στους δρόμους του αγώνα. Για μια καλύτερη ζωή. Γιατί «αυτά τα δέντρα δεν βολεύονται με λιγότερο ουρανό».






Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ