Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Συνεχίζεται ο «γολγοθάς» των λαϊκών οικογενειών

Από πρόσφατη κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας
Από πρόσφατη κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας
Προσωρινή ανάσα δίνεται στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αθήνας καθώς πάρθηκε απόφαση επαναπρόσληψης κάποιων συμβασιούχων που είχαν απολυθεί.

Συγκεκριμένα, το ΔΣ του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθήνας (ΔΒΑ, λειτουργεί τους παιδικούς σταθμούς του δήμου) αποφάσισε να επαναπροσλάβει έστω με δίμηνη σύμβαση (ως προσωρινή λύση στο μεγάλο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού στους σταθμούς) τους 272 συμβασιούχους του ΔΒΑ που απολύθηκαν πρόσφατα, χάνοντας ασφαλιστικά μέτρα στα δικαστήρια μετά από πολλά χρόνια σκληρής δουλειάς, καλύπτοντας όλο αυτό το διάστημα πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Η απόφαση πάρθηκε ενάντια στα σχέδια της εκλεγμένης με στήριξη ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ/Οικολόγων/ΔΡΑΣΗΣ δημοτικής αρχής που επέμενε στην απόλυσή τους, ήθελε επαναπρόσληψη μόνο 60 απ' αυτούς, κάλυψη κάποιων αναγκών με πρόσληψη άλλων συμβασιούχων, ανακυκλώνοντας ανέργους.

Η απόφαση πάρθηκε ενάντια και στη νέα προσπάθεια ουσιαστικά εκφοβισμού των μελών του ΔΣ, αυτήν τη φορά από τη νομική υπηρεσία του δήμου που επικαλούμενη το ισχύον νομικό πλαίσιο «προειδοποιούσε» ότι η απόφαση για πρόσληψη των 272 είναι «παράνομη» και ότι τα μέλη του ΔΣ θα έχουν ποινικές ευθύνες για την ψήφιση τέτοιας απόφασης, ενδέχεται να επιβαρυνθούν ακόμα και με την πληρωμή της μισθοδοσίας τους.

Την ίδια στιγμή, επιβεβαιώνεται ότι εκατοντάδες παιδιά λαϊκών οικογενειών έχουν μείνει εκτός σταθμών. Παρά τις προηγούμενες εξαγγελίες και υποσχέσεις της δημοτικής αρχής ότι τη χρονιά 2012 - 2013 θα φιλοξενήσει 5.500 παιδιά, στο ΔΣ του ΔΒΑ ειπώθηκε ότι σήμερα φιλοξενούνται 4.899 παιδάκια (με αμφίβολο αν ισχύει ακόμα και αυτό το νούμερο). Συν άλλα 265 - θέσεις που εγκρίθηκαν μέσω ΕΣΠΑ - ο συνολικός αριθμός ανέρχεται σε μόλις 5.164, χώρια πόσες άλλες οικογένειες δεν έκαναν καν αίτηση, δεδομένου ότι δεν πληρούσαν τα διαβόητα κριτήρια «επιτυχίας» που θεσπίστηκαν.

Επιπλέον, ακόμα δεν έχει συνεδριάσει η δευτεροβάθμια επιτροπή εξέτασης ενστάσεων για να μελετήσει τις 400 ενστάσεις που ήδη κατατέθηκαν (χαρακτηρίζουν τα παιδάκια αυτά ως «επιλαχόντα» ή αιτήσεις με «ελλειπή στοιχεία»), τις ενστάσεις που ακόμα κατατίθενται, μαζί με νέες αιτήσεις ένταξης παιδιών στους σταθμούς του δήμου (κατατίθενται στα κεντρικά του ΔΒΑ, Ρόδου 181 στα Σεπόλια).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ