Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ
Ερίζουν για το μείγμα της αστικής διαχείρισης

Κόντρα με αφορμή την πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή σχετικά με τα μνημόνια

Με κοινό στόχο να μείνει στο απυρόβλητο ο πυρήνας του καπιταλιστικού συστήματος, που γεννά και αναπαράγει τις κρίσεις, οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ επιδόθηκαν χτες σε ανταλλαγή δηλώσεων, με αφορμή την πρόταση του δεύτερου στη Βουλή για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με τα μνημόνια.

Ο Ευ. Βενιζέλος, με συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real», υποστήριξε ότι «στόχος της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ είναι να ποινικοποιήσει όλες τις επιλογές των κυβερνήσεων που ψήφισε η Βουλή» και πρόσθεσε ότι «η πρότασή του δεν έχει καμία σχέση με την έρευνα συγκεκριμένων πράξεων».

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης υποστήριξε ότι «η πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής θέτει τους πάντες προ των ευθυνών τους», και κάλεσε τον πρωθυπουργό να «συναινέσει στο αίτημα» και να «τηρήσει την προεκλογική του δέσμευση».

Παρεμβαίνοντας στο θέμα, το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου σημειώνει σε ανακοίνωσή του: «Η πιο θεμελιώδης πολιτική απόφαση που έλαβε το 2010 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ως δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση του τόπου, ήταν να κάνει τα πάντα για να μη ζήσουν οι Ελληνες μια εθνική τραγωδία, τη βίαιη χρεοκοπία και την έξοδο από το ευρώ».

Στο ίδιο πνεύμα, ο Ευ. Βενιζέλος δήλωσε αντίθετος με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και για την έρευνα σχετικά με τις δηλώσεις Ρουμελιώτη υποστήριξε ότι «ο εισαγγελέας δεν έπρεπε καν να επιληφθεί ενός θέματος στο οποίο το βασικό στοιχείο είναι πολιτικές αποφάσεις, πολιτικών προσώπων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ