Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
38ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
«Στοπ» στην υποβάθμιση του πάρκου «Τρίτση»

Πικετοφορία αύριο, των Οργανώσεων Δυτικού Τομέα Αθηνών της ΚΝΕ, στις 7 μ.μ., από την πλατεία Αγ. Αναργύρων

«Στοπ» στην υποβάθμιση του πάρκου «Α. Τρίτσης» λέει η ΚΝΕ, που παράλληλα με την προετοιμασία και την προπαγάνδιση των εκδηλώσεων του 38ου Φεστιβάλ που θα κορυφωθεί εκεί στις 13, 14 και 15 Σεπτέμβρη, παίρνει πρωτοβουλίες και διεκδικεί άμεσα μέτρα για τη σωτηρία του πάρκου «Τρίτση».

Οι Οργανώσεις Δυτικού Τομέα Αθηνών της ΚΝΕ διοργανώνουν για το σκοπό αυτό πικετοφορία αύριο Πέμπτη, 6 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., που θα ξεκινήσει από την πλατεία Αγίων Αναργύρων.

«Για τρεις μέρες το πάρκο "Τρίτση" θα "ξυπνήσει" από τον "αργό θάνατο" που επιβάλλουν στο μεγαλύτερο πνεύμονα πρασίνου των γειτονιών μας», λένε οι Οργανώσεις του Δυτικού Τομέα αναφερόμενες στο Φεστιβάλ, ενώ για την κατάσταση του πάρκου εξηγούν:

«Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το Πάρκο όπως και τους εργαζόμενους. Εκοψε τη χρηματοδότηση για τη λειτουργία του, όπως κόβει μισθούς και συντάξεις. Εμεινε το Πάρκο χωρίς ρεύμα και νερό, όπως μένουν δεκάδες εργατικά νοικοκυριά που δεν έχουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς. Η πολιτική της εξοντώνει το Πάρκο, όπως διαλύει τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα.

Για την κυβέρνηση, για τον κόσμο του κεφαλαίου, το Πάρκο είναι κόστος. Γι' αυτούς προτεραιότητα έχουν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, οι απαιτήσεις των πιστωτών. Υποβαθμίζουν συνειδητά το Πάρκο, γιατί έχουν στο μυαλό τους να το παραδώσουν στο ιδιωτικό κεφάλαιο, όπως θέλουν να κάνουν και στο Ελληνικό, στον Ελαιώνα, σε κάθε μεγάλο ελεύθερο χώρο στην Αττική.

Για τον κόσμο της δουλειάς, για τη νεολαία, το Πάρκο είναι χώρος ξεκούρασης, αναψυχής και άθλησης. Για εμάς προτεραιότητα έχουν οι λαϊκές ανάγκες».

Η ΚΝΕ με τις πρωτοβουλίες της για το πάρκο «Τρίτση» διεκδικεί:

Αποκλειστική χρηματοδότηση των λειτουργικών αναγκών του Πάρκου από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Προσλήψεις εργαζομένων με μόνιμη και σταθερή δουλειά για τη συντήρηση του Πάρκου.

Αξιοποίηση του Πάρκου από το λαό, από τις μαζικές και αθλητικές οργανώσεις των περιοχών μας.

  • Επίσης, συνέντευξη Τύπου με θέμα: «Η κατάσταση στο πάρκο "Αντ.Τρίτσης" και οι θέσεις του ΚΚΕ», διοργανώνουν οι εκλεγμένοι σύμβουλοι του ΚΚΕ στους δήμους Αγ. Αναργύρων - Καματερού, Ιλίου, Πετρούπολης, Αχαρνών και Φυλής τη Δευτέρα 10 Σεπτέμβρη στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αγ. Αναργύρων - Καματερού (Λεωφ. Δημοκρατίας και Ι. Μέρλα, κεντρική πλατεία Αγ. Αναργύρων).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ