Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΟ ΑΧΛΑΔΙ
Η ιστορία του επαναστατικού Τύπου άρρηκτα δεμένη με θυσίες και ηρωισμό

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η προφεστιβαλική εκδήλωση που έγινε την περασμένη Τετάρτη

Για όγδοη συνεχόμενη χρονιά η εναλλακτική πρόταση διακοπών της ΚΝΕ γίνεται πράξη και φέτος κατασκηνώνει για άλλη μια φορά στο Αχλάδι, στη Βόρεια Εύβοια. Η λειτουργία του κάμπινγκ έχει ξεκινήσει από τις 28 Ιούλη και ήδη το έχουν επισκεφτεί εκατοντάδες κατασκηνωτές, μέλη και φίλοι της ΚΝΕ.

Την περασμένη Τετάρτη, στο χώρο του κάμπινγκ πραγματοποιήθηκε προφεστιβαλική εκδήλωση - παρουσίαση της έκδοσης «Κομματικός Επαναστατικός Τύπος». Την παρουσίαση της έκδοσης έκανε ο Στρατής Δουνιάς, μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του «Οδηγητή». Το ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και της συζήτησης κέντρισε η αναφορά στην ιστορική διαδρομή του «Ριζοσπάστη», του οργάνου της ΚΕ του ΚΚΕ. Μια διαδρομή που ακολουθεί τη διαδρομή του Κόμματος, γεμάτη θυσίες και ηρωισμό, διώξεις από την αστική τάξη, το κράτος της και τους μηχανισμούς της. Στην εκδήλωση αναδείχτηκε συνολικά η ανάγκη να ανέβει η διάδοση και η αξιοποίηση του Κομματικού Τύπου, του «Ριζοσπάστη», της ΚΟΜΕΠ, του «Οδηγητή» αλλά και η διάδοση των εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής», του μαρξιστικού βιβλίου αλλά και της προοδευτικής λογοτεχνίας, ιδιαίτερα στη νεολαία.

Υπενθυμίζεται ότι στο χώρο του κάμπινγκ καθημερινά πραγματοποιούνται εκδηλώσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις, προβολές ταινιών, γλέντια ενώ τις αμέσως επόμενες μέρες θα ξεκινήσει και τουρνουά μπάσκετ ανάμεσα σε ομάδες κατασκηνωτών. Στο χώρο της κατασκήνωσης επίσης λειτουργεί βιβλιοπωλείο με εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής», που ήδη πολλές έχουν γίνει ανάρπαστες από τους κατασκηνωτές.

Το κάμπινγκ θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Αυγούστου. Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στις οργανώσεις της ΚΝΕ της περιοχής τους.

  • Την Τετάρτη 8 Αυγούστου στο χώρο της κατασκήνωσης θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση της ιστορικής νουβέλας του Εμμανουελ Καζακίεβιτς «Γαλάζιο Τετράδιο», από το Χρήστο Παπαλεωνίδα, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής του ΚΣ της ΚΝΕ.

Στιγμιότυπο από την προφεστιβαλική εκδήλωση - παρουσίαση της έκδοσης «Κομματικός Επαναστατικός Τύπος», στο Αχλάδι
Στιγμιότυπο από την προφεστιβαλική εκδήλωση - παρουσίαση της έκδοσης «Κομματικός Επαναστατικός Τύπος», στο Αχλάδι

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ