Παρασκευή 27 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΕΟΛΑΙΑ
38ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
«Αν όλα τα παιδιά της Γης πιάναν γερά τα χέρια»...

Ιδιαίτερα φροντισμένο θα είναι το φετινό πρόγραμμα του Παιδότοπου του Φεστιβάλ στο πάρκο Τρίτση, για μικρά παιδιά και νέους γονείς

Στιγμιότυπο από τις περσινές εκδηλώσεις στον παιδότοπο του Φεστιβάλ
Στιγμιότυπο από τις περσινές εκδηλώσεις στον παιδότοπο του Φεστιβάλ
Με σύνθημα «Δίνε το χέρι σ' όποιον σηκώνεται... Εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία», το 38ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» συνεχίζει το καλοκαιρινό του ταξίδι σε πόλεις και χωριά.

Παράλληλα, ετοιμάζονται από τώρα οι πλούσιες πολιτικές - πολιτιστικές εκδηλώσεις για την κορύφωση του Φεστιβάλ στην Αθήνα, στις 13, 14 και 15 Σεπτέμβρη στο πάρκο «Αντ. Τρίτσης», στο Ιλιον.

«Αν όλα τα παιδιά της Γης πιάναν γερά τα χέρια»... Mε αυτό το θέμα θα υποδεχτεί το φετινό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Ιλιον τους μικρούς του φίλους και τους γονείς τους. Ολα τα παιδιά της Γης ανεξάρτητα από το χρώμα τους, το φύλο και τη χώρα καταγωγής τους έχουν τις ίδιες ανάγκες. Εχουν δικαίωμα να ζήσουν σε έναν κόσμο χωρίς πόλεμο και εκμετάλλευση. Ολα τα παιδιά, Ελληνόπουλα και παιδιά μεταναστών, παιδιά των λαϊκών οικογενειών θα έχουν για τρεις μέρες το δικό τους χώρο συνάντησης, στον καθιερωμένο παιδότοπο του Φεστιβάλ.

Καθημερινά από τις 6 το απόγευμα και μετά, καθώς και τα πρωινά του Σαββάτου 15/9 και της Κυριακής 16/9 τα παιδιά που θα επισκεφτούν το Φεστιβάλ μαζί με τους γονείς τους θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα πλήθος εκδηλώσεων όπως Καραγκιόζη, κουκλοθέατρο, αφήγηση παραμυθιού και συναυλίες με τη συμμετοχή καταξιωμένων καλλιτεχνών. Ταυτόχρονα θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν και τα ίδια μέρος σε μια σειρά από δημιουργικές και πρωτότυπες δραστηριότητες όπως κατασκευές, αθλοπαιδιές, γνωριμία με το πάρκο κλπ.


Στο χώρο του παιδότοπου θα πραγματοποιηθούν επίσης δύο αρκετά ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για νέους γονείς. Θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου «Επιστολές του Μακάρενκο για τους νέους γονείς» και συζήτηση με θέμα «Μιλώντας στα παιδιά για την κρίση».

Τα νέα ζευγάρια που θα επισκεφτούν το Φεστιβάλ, θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τους νέους κομμουνιστές, να συζητήσουν για όλα τα προβλήματα που τους απασχολούν και γίνονται ακόμα πιο έντονα κάτω από το βάρος της καπιταλιστικής κρίσης και των βάρβαρων μέτρων. Θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή από πρώτο χέρι με την πρωτοπόρα πολιτική πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ που θέτει στο επίκεντρο την ικανοποίηση των αναγκών των λαϊκών οικογενειών και των παιδιών τους.

Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις

Παράλληλα, αυτήν την περίοδο συνεχίζονται οι πολύμορφες φεστιβαλικές εκδηλώσεις της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα σε πόλεις, γειτονιές και χωριά. Αυτές τις μέρες γίνονται οι εξής εκδηλώσεις:

  • Σήμερα Παρασκευή, στη Θήβα, γίνεται τουρνουά ποδοσφαίρου με θέμα «ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά - ζωή ολόκληρη όχι με δόσεις».
  • Σήμερα Παρασκευή, στο Λουτρό Αμφιλοχίας, στις 8.30 μ.μ. Ομιλητής ο Χρήστος Τριάντης, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Β/Δ Ελλάδας της ΚΝΕ. Θα προβληθεί DVD ενάντια στα ναρκωτικά.
  • Αύριο Σάββατο, στη Ζάκυνθο, στις 8.30 μ.μ., στο προαύλιο του 5ου Δημοτικού Σχολείου των Εργατικών Κατοικιών ΙΙ, εκδήλωση με θέμα την ανεργία.
  • Αύριο Σάββατο, γίνονται εκδηλώσεις στο πλαίσιο του 2ου Εργατικού Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Καβάλα, στις 9 μ.μ., στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Ποταμουδίων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει Θέατρο Σκιών, Καραγκιόζη, ομιλία, λαϊκό γλέντι, έκθεση βιβλίου.
  • Αύριο Σάββατο, στη Χαλκίδα, γίνεται τουρνουά ποδοσφαίρου με θέμα «ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά - ζωή ολόκληρη όχι με δόσεις».
  • Κυριακή 29 Ιούλη, στη Στυμφαλία Κορινθίας, στις 10 π.μ., εκδήλωση με θέμα «Η μάχη της σοδειάς - Ιούλης 1944».
  • Δευτέρα 30 Ιούλη, γίνεται το κεντρικό Φεστιβάλ της Πρέβεζας, στις 9 μ.μ., στην πλατεία Ανδρούτσου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλία από μαθητικά συγκροτήματα, αφιέρωμα στο παγκόσμιο εργατικό τραγούδι, αφιέρωμα στην Σωτηρία Βασιλακοπούλου και ομιλία.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ