Τετάρτη 25 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Εκβιάζουν τους ΕΒΕ με νέα «περαίωση»

Στα σκαριά νέα προκλητική ρύθμιση για τη φοροασυλία αδήλωτης μεγάλης περιουσίας και εισοδημάτων

Με εκβιασμούς και απειλές απέναντι σε αυτοαπασχολούμενους και μικροεπαγγελματίες επιχειρεί το υπουργείο Οικονομικών να συγκεντρώσει τα κάθε είδους χαράτσια, με στόχο να μπαλώσουν τα νέα εμφανιζόμενα ελλείμματα και «αποκλίσεις» του φετινού κρατικού προϋπολογισμού. Ταυτόχρονα, ενόψει και της εφαρμογής του λεγόμενου περιουσιολογίου «μαγειρεύουν» νέα προκλητική φοροαμνήστευση στις μερίδες της πλουτοκρατίας, για τα τρωκτικά που έχουν βγάλει κεφάλαια στους διάφορους φορολογικούς παραδείσους.

Στους σχεδιασμούς τους, σύμφωνα με διοχετευόμενες πληροφορίες, είναι η αναβίωση του μέτρου της «περαίωσης» για το αναδρομικό χαράτσωμα από το 2000 μέχρι και το 2009, μέτρο που αφορά σε περίπου 200.000 μικροεπαγγελματίες, οι οποίοι, όπως είχαν δικαίωμα, αρνήθηκαν να ενταχτούν σε αντίστοιχη προηγούμενη ρύθμιση. Οι επαγγελματίες αυτοί θα βρεθούν μπροστά στο γνωστό και από το παρελθόν εκβιαστικό δίλημμα «περαίωση ή έλεγχος», οπότε μέσα σε προθεσμία 5 ημερών θα κληθούν να αποδεχτούν τα αναδρομικά χαράτσια που με το έτσι θέλω προσδιορίζει το υπουργείο Οικονομικών, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθούν αντιμέτωποι με τους «τακτικούς φορολογικούς ελέγχους». Για το χαράτσωμα, με βάση τις ρυθμίσεις που ίσχυσαν κατά το παρελθόν, υπολογίζονται πρόσθετα εισοδήματα για κάθε χρήση, στη συνέχεια πρόσθετοι φόροι τόσο για το εισόδημα κάθε χρονιάς όσο και για τον ΦΠΑ επίσης για κάθε χρονιά που «περαιώνεται».

Το μέτρο της «περαίωσης» είναι κομμένο και ραμμένο πάνω στις αξιώσεις ισχυρών επιχειρήσεων, που έχουν φεσώσει την Εφορία με δεκάδες δισ. ευρώ, οι οποίοι και επιβραβεύονται. Για τους μικρούς ΕΒΕ, τα αναδρομικά χαράτσια, έρχονται να επιδεινώσουν τις συνθήκες απόγνωσης και ασφυξίας, να στηρίξουν την πολιτική που δείχνει μαζικά λουκέτα και την οριστική έξοδό τους από την «αγορά».

Φορο-αμνηστία στα αρπακτικά

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, η συγκυβέρνηση βάζει στα σκαριά νέα προκλητική ρύθμιση - «πλυντήριο» για μερίδες της πλουτοκρατίας και άλλους επιτήδειους που έβγαλαν κεφάλαια στις τράπεζες της Ελβετίας και άλλους φορολογικούς παραδείσους. Για το σκοπό αυτό επικαλούνται το υπό διαμόρφωση «περιουσιολόγιο» που προγραμματίζουν να βάλουν σε εφαρμογή από την επόμενη χρονιά. Τα διάφορα τρωκτικά, στην κυριολεξία αντί πινακίου φακής, θα έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν, αδήλωτα μέχρι τώρα εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία, όπως καταθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μετοχές, ομόλογα, χρυσό, άλλα αντικείμενα μεγάλης αξίας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ