Πέμπτη 19 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ
Ο φόβος... τρώει τη διάρκειά της

Σύγχυση όσον αφορά στη διάρκεια της τελετής έναρξης και στο τι ακριβώς θα παρουσιαστεί έχει δημιουργηθεί μεταξύ των διοργανωτών και του σκηνοθέτη, Ντάνι Μπόιλ, μόλις 9 ημέρες πριν τη διεξαγωγή της.

Συγκεκριμένα, οι διοργανωτές επιθυμούν να συντομεύσουν τη διαδικασία, καθώς δε θέλουν να ξεπεράσει σε διάρκεια τις 3,5 ώρες, προκειμένου οι 80.000 θεατές που θα κατακλύσουν το Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, να μπορούν να αποχωρήσουν το αργότερο μέχρι τις 00:30 (ώρα Βρετανίας). Κύριος λόγος γι' αυτήν την απόφαση είναι η ασφάλεια, αφού οι διοργανωτές σε συνεννόηση με τις αστυνομικές αρχές προτιμούν να μην υπάρχει μεγάλη κίνηση ατόμων σε συγκεκριμένα σημεία αργά τη νύχτα. Την τελετή έναρξης που θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ (ώρα Αγγλίας) της Παρασκευής αναμένεται να παρακολουθήσουν πάνω από 120 ηγέτες χωρών από όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με την απόφαση από το «Wonder of Isles», όπως αποκαλείται το σόου που έχει ετοιμάσει ο βραβευμένος με Οσκαρ σκηνοθέτης, Ντάνι Μπόιλ (δημιουργός του Slumdog Millionaire και του Trainspotting), θα περικοπεί ένα κομμάτι που περιελάμβανε ακροβατικά με ποδήλατα, ενώ και κάποιες άλλες σκηνές συμπτύχθηκαν, ώστε να μειωθεί η χρονική διάρκεια της τελετής. Από την πλευρά του, ο σκηνοθέτης φαίνεται πως ενοχλήθηκε από τις παρεμβάσεις της τελευταίας στιγμής στο έργο του, που έχει ως στόχο να αναδείξει την επαρχιακή, αλλά και την αστική Βρετανία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ