Σάββατο 14 Ιούλη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ «ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ»
Να μην κλείσουν οι παιδικοί σταθμοί

Κάλυψη όλων των κονδυλίων που απαιτούνται για τη λειτουργία των παιδικών σταθμών από το κράτος

Από παλιότερη κινητοποίηση γονέων και εργαζομένων στους σταθμούς της «Παιδικής Στέγης»
Από παλιότερη κινητοποίηση γονέων και εργαζομένων στους σταθμούς της «Παιδικής Στέγης»
Δυναμικά συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους εργαζόμενοι και γονείς των πέντε παιδικών σταθμών του ιδρύματος «Παιδική Στέγη» (500 παιδιά, 60 εργαζόμενοι) μπροστά στον άμεσο κίνδυνο για το κλείσιμό τους εξαιτίας της διακοπής της ελλιπούς χρηματοδότησής τους από το κράτος.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης νέα συγκέντρωση γονιών μαζί με τα παιδιά τους και εργαζομένων, στο υπουργείο Υγείας, όπου, αντιπροσωπεία του Σωματείου Εργαζομένων στους Ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς και γονείς συναντήθηκαν με τον γγ Πρόνοιας του υπουργείου Υγείας και έθεσαν τα αιτήματά τους. Από την πλευρά του ο γ.γ. δεσμεύτηκε πως θα υπάρξει νέα συνάντηση με τον υφυπουργό Πρόνοιας αυτή τη φορά για την ερχόμενη Τρίτη ώστε να υπάρξει λύση του προβλήματος.

Η χρηματοδότηση των πέντε σταθμών του ιδρύματος γινόταν βασικά από το ΙΚΑ (περίπου 200 ευρώ), συν κάποιες άλλες πηγές φιλανθρωπικού κυρίως τύπου, συν συμμετοχή των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ γονέων (από 120 - 135 ευρώ το μήνα). Με την ένταξη του ΙΚΑ στον ΕΟΠΥΥ, η χρηματοδότηση σταμάτησε, καθώς ο νέος Οργανισμός δεν προβλέπει τέτοιες παροχές. Ειδικά στην «Παιδική Στέγη», το ΙΚΑ δεν έχει δώσει χρήματα από το Γενάρη. Πλέον οι γονείς καλούνται από τη διεύθυνση να πληρώνουν 330 ευρώ μηνιαίως ως τροφεία, οι δε εργαζόμενοί της κλήθηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με ό,τι αυτό συνεπάγεται στα δικαιώματά τους. Επιπρόσθετα, σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν εργαζόμενοι και γονείς του παιδικού σταθμού στο Κερατσίνι, η διοίκηση του σταθμού έκανε λόγο για οριστικό κλείσιμό του.

Μετά το τέλος της συνάντησης με τον γγ Πρόνοιας,ο Γιώργος Μπουλούγαρης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στους Ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Εμείς ζητάμε άμεσα κονδύλια από το κράτος για τη συνέχιση της λειτουργίας των παιδικών σταθμών. Με τους αγώνες μας δεν θα επιτρέψουμε η λειτουργία των παιδικών σταθμών να είναι ευθύνη των επιχειρηματιών και των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να κλείσουν παιδικούς σταθμούς, να προχωρήσουν σε ατομικές συμβάσεις. Δεν θα τους περάσει. Ενωμένοι, γονείς και εργαζόμενοι, θα αποτρέψουμε τα σχέδιά τους».

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους του ΚΚΕ, ο βουλευτής του Σπύρος Χαλβατζής, ο οποίος σημείωσε πως: «στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά σας. Η δική μας θέση είναι πως όχι μόνο στους πέντε παιδικούς σταθμούς δεν πρέπει να υπάρχουν τροφεία αλλά σε όλους τους σταθμούς της χώρας και η χρηματοδότησή τους να είναι αποκλειστική ευθύνη του κράτους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ