Σάββατο 14 Ιούλη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΕURO U19 ΤΕΛΙΚΟΣ
Κόντρα στο φαβορί με στόχο την κορυφή

Με στόχο την κορυφή της Ευρώπης η εθνική νέων αγωνίζεται αύριο στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος
Με στόχο την κορυφή της Ευρώπης η εθνική νέων αγωνίζεται αύριο στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος
Στην προαναγγελία του ημιτελικού με την Αγγλία γράφαμε για τη δήλωση των διεθνών να πανηγυρίσουν μια μεγάλη επιτυχία και αναρωτιόμασταν, έως την επόμενη; Η απάντηση στο ερώτημα θα δοθεί αύριο το βράδυ. Στις 21:30 (ΕΤ 1) ξεκινάει ο τελικός του Euro U19 και η Εθνική ομάδα των Νέων στοχεύει σε ανατροπή των δεδομένων. Να κερδίσει την ισχυρή Ισπανία και να κατακτήσει το τρόπαιο.

Στην μεταξύ τους συνάντηση στον όμιλο οι Ιβηρες παρουσιάστηκαν ανώτεροι και εκμεταλλεύτηκαν τα πολλά λάθη των Ελλήνων παιχτών, κερδίζοντας με άνεση. Τώρα όμως είναι άλλα τα δεδομένα, υποστηρίζουν οι «γαλανόλευκοι». Αυτή την φορά δε θα τους υπερεκτιμήσουμε, είναι η άποψη που επικρατεί. Τη δημοσιοποίησαν δύο από τους διεθνείς, οι Κ. Σταφυλίδης και Π. Μπάλλας, με τοποθέτηση τους στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας (epo.gr).

Ο σεβασμός υπάρχει, η αναγνώριση πως οι Ισπανοί είναι το φαβορί αλλά όλα αυτά μέχρι το εναρκτήριο λάκτισμα. Με το σφύριγμα του διαιτητή οι νεαροί διεθνείς θα δώσουν ό,τι καλύτερο μπορούν, με πίστη ότι έχουν τις δυνατότητες να στεφθούν πρωταθλητές. «Η εθνική ομάδα θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να γυρίσει με το τρόπαιο στην Ελλάδα. Λογικά το φαβορί είναι οι Ισπανοί αλλά θα πρέπει να το δείξουν στον αγωνιστικό χώρο. Εμείς θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να μην επαναλάβουμε τα λάθη της πρεμιέρας» ήταν η τοποθέτηση (ΕΡΑ ΣΠΟΡ) του ομοσπονδιακού εκλέκτορα, Κ. Τσάνα.

Αυτή θα είναι η τρίτη συνάντηση των δύο και στους «γαλανόλευκους» ελπίζουν να είναι... φαρμακερή για τους Ιβηρες, σε αντίθεση με τις άλλες δύο. Η Εθνική Ελπίδων στον τελικό του Euro 1998 και η αντίστοιχη των Νέων στον τελικό του Euro 2007 ηττήθηκαν. Ηρθε άραγε η ώρα να πανηγυρίσουν μια νίκη-τίτλο με τους Ισπανούς;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ