Τετάρτη 4 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Βλέπει ... ανάπτυξη στη λεγόμενη διπλή ανάπλαση

Την αντίθεσή τους στο πρόγραμμα διπλής ανάπλασης των περιοχών Βοτανικού - Λ. Αλεξάνδρας κατέθεσαν οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Υπέρ της διπλής ανάπλασης σε Βοτανικό - Λ. Αλεξάνδρας τάχθηκαν οι παρατάξεις που πρόσκεινται σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΔΗΜΑΡ, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, συναινώντας έτσι στους σχεδιασμούς παράδοσης των παραπάνω περιοχών στα επιχειρηματικά συμφέροντα, προεξέχοντος του Μπ. Βωβού, που επιδιώκει τη δημιουργία εμπορικού κέντρου στον Ελαιώνα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι εκπρόσωποι των κομμάτων της συγκυβέρνησης, στη διάρκεια της χτεσινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, εμφάνισαν ως «λύση» στην υποβάθμιση της Αθήνας και στην ανεργία επιχειρηματικές επενδύσεις τέτοιου τύπου, ενώ άπλωσαν ασπίδα προστασίας στον Μπ. Βωβό, με το σκεπτικό ότι δεν πρέπει να δαιμονοποιούμε τους επιχειρηματίες. Ενδεικτικά ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Σγουρός (ΠΑΣΟΚ) είπε ότι «όταν λέμε όχι σε έργα, λέμε όχι σε νέες θέσεις εργασίας» και συμπληρωματικά αναρωτήθηκε αν κάποιος είναι εγκληματίας επειδή είναι επιχειρηματίας. Ο Β. Κικίλιας (ΝΔ) έκανε λόγο για «το μεγαλύτερο έργο στην Αθήνα από το μεσοπόλεμο», ενώ ο Γ. Βαρελάς (ΔΗΜΑΡ) κάλεσε να μην ενοχοποιούμε υπέρ το δέον τα επιχειρηματικά συμφέροντα, τασσόμενος υπέρ της διπλής ανάπλασης, παρά τα όποια κατά έχει η σχετική μελέτη, όπως είπε. Την υπεράσπιση των επιχειρηματικών συμφερόντων συμπλήρωσε ο εκλεγμένος με τον ΛΑ.Ο.Σ. και νυν βουλευτής της ΝΔ, Θ. Πλεύρης, ο οποίος είπε πως η ανάπτυξη συνδυάζεται με την επιχειρηματικότητα και το κέρδος.

Απαντώντας στα περί ανάπτυξης που υποστηρίχθηκε ότι σημαίνει η λεγόμενη διπλή ανάπλαση, ο Γ. Μανουσογιαννάκης, εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», υπογράμμισε ότι σημασία έχει η ανάπτυξη ποιον ωφελεί. Συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της ειδικής μελέτης (Master Plan) για την υλοποίηση του προγράμματος διπλής ανάπλασης, ο Γ. Μανουσογιαννάκης τόνισε ότι «συνεχίζει να κινείται στα πλαίσια της αντιδραστικής πολιτικής που χαρίζει σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα δημόσια γη για να κερδοσκοπήσουν».

Κατέθεσε την αντίθεση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη μελέτη, η οποία «όσο και αν επιχειρείται να ωραιοποηθεί δεν μπορεί να κρύψει το βασικό της στόχο που είναι η ικανοποίηση των συμφερόντων του κ. Βωβού και όχι μόνο». Και επανέλαβε τη σταθερή της θέση ότι τόσο στο Βοτανικό όσο και στην ευρύτερη περιοχή των Κουντουριώτικων (Λ. Αλεξάνδρας) θα πρέπει «να διαμορφωθούν ενιαίοι χώροι πρασίνου, με χώρους περιπάτου, παιχνιδιού και άθλησης (ελαφρές κατασκευές), ανοιχτοί και λειτουργικοί για όλο το λαό, χωρίς καμία εμπορευματοποίηση ή ανταποδοτικότητα. Είναι προκλητικό να χαρίζεται δημόσια - δημοτική έκταση σε ιδιωτικά συμφέροντα και επιχειρηματικούς ομίλους είτε αυτοί κερδοσκοπούν στον κατασκευαστικό τομέα, είτε στον αθλητικό, είτε στον κτηματομεσιτικό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ