Τετάρτη 4 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ολα για το μεγάλο κεφάλαιο...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ του τουρισμού δηλώνει ότι θα δώσει η κυβέρνηση, μέσω των δηλώσεων της αρμόδιας υπουργού Ο. Κεφαλογιάννη. Φυσικά πρώτα θα αποκατασταθούν οι... αδικημένοι του χώρου.

Ποιοι είναι αυτοί; Οχι φυσικά οι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι που (και) φέτος δεν μπορούν να πάνε διακοπές. Ούτε οι άνεργοι που δεν το σκέφτονται καν. Ούτε αυτοί που τα... κουτσοκαταφέρνουν αλλά πρέπει να πληρώσουν νέα χαράτσια στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, τη βενζίνη και τα καταλύματα.

Ούτε λόγος βεβαίως για τους... πρώην δικαιούχους της πρώην Εργατικής Εστίας. Kαμία σκέψη για τους συνταξιούχους, αυτούς που χρειάζονται ιαματικές διακοπές. Τίποτε για τους κατοίκους των ακριτικών νησιών που βλέπουν και το τουριστικό εισόδημά τους να μειώνεται, εκτός από το αγροτικό.

Το θέμα δεν είναι όλοι αυτοί μα κάποιες άλλες κατηγορίες: Οι περίφημοι «tour operators» που χρειάζονται καινούργια φορολογικά κίνητρα. Oι μεγαλοξενοδόχοι που έχουν υψηλό κόστος λειτουργίας. Bεβαίως και οι ακτοπλόοι εφοπλιστές που δηλώνουν ότι βρίσκονται λίγο πριν την κατάρρευση...

Οσοι δηλαδή έχουν κερδοσκοπήσει ανελέητα επί δεκαετίες (και τα κέρδη αυτά είναι πιθανότατα... αραγμένα τώρα σε κάποια ελβετική τράπεζα) και δεν ανέχονται να δούνε τα κέρδη τους να περιορίζονται στο ελάχιστο.

Αυτοί είναι που χρειάζονται την κρατική προστασία με κάθε τρόπο. Με επιδοτήσεις, με κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, με φοροαπαλλαγές. Και όπου χρειαστεί και τις δυνάμεις καταστολής, μήπως και καμία απεργία απειλήσει την εικόνα της «βαριάς βιομηχανίας», του ελληνικού τουρισμού.

Διότι σύμφωνα με τους κυβερνώντες, αυτό σημαίνει... «ανάπτυξη»! Εκείνος που παράγει τα πάντα να μην μπορεί να ξεκουραστεί έστω για μία εβδομάδα, κι αυτός που εκμεταλλεύεται τα πάντα (από τις παραλίες και τους αιγιαλούς μέχρι τους ανθρώπους) να τα έχει όλα...


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ