Τετάρτη 4 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΥΛΑΞΕΩΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ
Πάλι σε «δύο βάρκες»...

Για πολλοστή φορά, η συμβιβασμένη συνδικαλιστική ηγεσία των αρχαιοφυλάκων συντάσσεται με την αντιδραστική πολιτιστική πολιτική των κυβερνήσεων, ακόμη και όταν αυτή «βγάζει μάτι» για τον αγοραίο - εμπορευματικό προσανατολισμό της!

Τελευταίο «επίτευγμα» της διοίκησης της ΠΕΥΦΑ (Πανελλήνια Ενωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων) είναι η ανακοίνωσή της, με αφορμή τη δυνατότητα που δόθηκε από το αστικό κράτος στις «Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις», στους δήμους και άλλους φορείς - «βιτρίνες» του κεφαλαίου με το «καρότο» του «μη κερδοσκοπικού φορέα», να κάνουν προσλήψεις στην Αρχαιολογική Υπηρεσία! Θυμίζουμε ότι πρόκειται για πρόγραμμα της ΕΕ που χρηματοδοτεί προσλήψεις μέσω ιδιωτικών φορέων, μετατρέποντάς τους ουσιαστικά σε «μαγαζιά» ενοικίασης εργατικής δύναμης! Στην προκειμένη περίπτωση, πρόκειται για «άλμα» προς την πλήρη ιδιωτικοποίηση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας!

Κι όμως, η ΠΕΥΦΑ στην ανακοίνωσή της αναφέρει: «Η κάθετη άρνησή μας σ' αυτές τις προσλήψεις, θα άφηνε τους Αρχαιολογικούς Χώρους και τα Μουσεία με απίστευτες ελλείψεις και θα καθιστούσε προβληματική ως αδύνατη την λειτουργία κάποιων Αρχ/κών Χώρων και Μουσείων και ταυτόχρονα βασανιστική την καθημερινότητα των αρχαιοφυλάκων»!

Δηλαδή, «καταπίνει» «αμάσητο» το παραπάνω μέτρο στο όνομα των τεράστιων ελλείψεων σε προσωπικό της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, οι οποίες είναι αποτέλεσμα της συνειδητής απαξίωσής της διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις! Αμέσως μετά η ΠΕΥΦΑ προσπαθεί να «σώσει» τα «προσχήματα», λέγοντας ότι «δεν μπορούμε όμως να δεχτούμε άκριτα προσλήψεις με αυτόν τον τρόπο», επειδή «τα Μουσεία και οι Αρχ/κοί Χώροι, δεν μπορούν να γίνουν ξέφραγκο αμπέλι, με ανεξέλεγκτες ρουσφετολογικές προσλήψεις εις βάρος κύρια της ασφάλειας και ομαλής λειτουργίας αυτών» και ότι «σταθερά πιστεύουμε ότι η στελέχωση των υπηρεσιών είναι καθήκον και υποχρέωση του Κράτους» και «δεν έχουμε ανάγκη από τη δημιουργία επιδοτούμενων οργανώσεων».

Είναι φανερό ότι η ΠΕΥΦΑ προσπαθεί να πατήσει σε «δύο βάρκες», χωρίς όμως επιτυχία, αφού εξαρχής με την ανακοίνωσή της δέχεται το απαράδεκτο και επικίνδυνο αυτό πρόγραμμα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
24ωρη απεργία από τους αρχαιοφύλακες(2022-04-13 00:00:00.0)
Μετατρέπονται σε «υπαλλήλους» τουριστικών επιχειρήσεων(2012-07-24 00:00:00.0)
«Πάρτε τη ζωή σας στα χέρια σας»!(2011-10-13 00:00:00.0)
Δεν τα «βρήκαν» για την Πανσέληνο(2010-08-20 00:00:00.0)
Δέχτηκε τη «λογική μεσαίωνα»!(2005-06-04 00:00:00.0)
Απεργούν οι αρχαιοφύλακες(2000-05-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ