Σάββατο 30 Ιούνη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Ο νόμος - πλαίσιο δε διορθώνεται

Η ηγεσία της ΠΟΣΔΕΠ, αφού στήριξε το νόμο - πλαίσιο, τώρα μιλά για ...αλλαγές

Συνεδρίασε, προχτές, η Διοικούσα Επιτροπή της ΠΟΣΔΕΠ και η ηγεσία της ...ανακάλυψε πως υπάρχει νόμος - πλαίσιο που δεν κάνει καλό στα πανεπιστήμια. Στην ανακοίνωση της απόφασης της πλειοψηφίας (ΚΙΠΑΝ, ΑΡΜΕ, ΑΣΚΕΥ) δηλώνεται η «ανησυχία» και ο «έντονος προβληματισμός» για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ανώτατη Εκπαίδευση. Η ηγεσία της ΠΟΣΔΕΠ κάνει ...κριτική «στην πολιτική της -μέχρι την προκήρυξη των εκλογών- ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας», λες και δε γνωρίζουν όλοι ότι ήταν απ' τους φανατικούς υποστηρικτές του νόμου - πλαισίου.

Χωρίς να θίγει την ουσία του νόμου ζητά αλλαγές στο σύστημα διοίκησης «με διακριτούς ρόλους και αρμοδιότητες της Συγκλήτου και του Συμβουλίου» και αλλαγές στη «διάρθρωση των σχολών με πρόγραμμα σπουδών». Ζητά τμήματα ή και Τομείς ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες κάθε Σχολής και η εκλογή των Κοσμητόρων με καθολική ψηφοφορία από τα μέλη ΔΕΠ. Κουβέντα δε λέει για τη μετατροπή του πανεπιστημίου σε ΑΕ, που είναι άλλωστε και ο λόγος που διαλύονται οι σπουδές, ώστε να εξυπηρετείται η σύνδεση με την «αγορά».

Η ηγεσία της ΠΟΣΔΕΠ, αφού για χρόνια έπαιξε ρόλο του ...συμβούλου του υπουργείου και συνδικαλιστικά δρούσε με «αγωνιστικές» επιστολές, αφού υπερασπίστηκε το νόμο - πλαίσιο, τώρα κάνει ...κριτική χωρίς κόστος και προοπτική. Κάνει κριτική σ' ένα νόμο που δεν διορθώνεται, αλλά ανατρέπεται.

Εκτός των άλλων, η πλειοψηφία της ΠΟΣΔΕΠ ζητά και κάλυψη της χρηματοδότησης, κάτι το οποίο φυσικά και είναι αυτονόητο, αλλά από την άλλη τα εκρηκτικά προβλήματα της υποχρηματοδότησης και του «κουρέματος» δεν προέκυψαν απ' το πουθενά. Εφαρμόστηκαν από μια πολιτική την οποία η ηγεσία της ΠΟΣΔΕΠ στήριξε, χωρίς προσχήματα.

Η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση» (ΔΗΠΑΚ) κατέθεσε ολοκληρωμένες προτάσεις πάλης και συνολικά για τα ζητήματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης, το νόμο - πλαίσιο, ζητώντας την κατάργησή του. Σε ειδικό πλαίσιο για «την οργάνωση της ανώτατης εκπαίδευσης» κατέθεσε άξονες πάλης για μια «σύγχρονη Ανώτατη Εκπαίδευση υψηλού επιπέδου, με δημοκρατική λειτουργία, αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν για όλους, στην υπηρεσία του ελληνικού λαού και όχι των κερδών του μονοπωλιακού κεφαλαίου». Για κάθε ζήτημα (χρηματοδότηση, μισθολογικά, σπουδές, έρευνα κ.ά.) είχε συγκεκριμένες προτάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ