Κυριακή 3 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο λαός θα νικήσει με δυνατό ΚΚΕ

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ποιο είναι το πραγματικό δίλημμα για το ΚΚΕ, η Αλέκα Παπαρήγα απάντησε:

«Θα είναι έτοιμος ο λαός να οργανώσει την αντεπίθεσή του σε συνθήκες όπου μπορεί να έχουμε άναρχη χρεοκοπία, ή, ένα νέο κούρεμα 85-90% που θα φέρει νέα μνημόνια, ανεξαρτήτως ποια κυβέρνηση θα είναι; Εμείς αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να βάλουμε δίλημμα κυβερνητικό. Πατάμε στα πόδια μας γερά. Δεν μπορούμε να βάλουμε δίλημμα αυτήν ή την άλλη κυβέρνηση. Αυτό που βάζουμε είναι αν ο λαός θα έχει ετοιμότητα να διεκδικήσει τα οξυμένα προβλήματά του.

Είναι συγκεκριμένα πράγματα: Τον ΕΟΠΥΥ, τα φάρμακα, την ασφαλιστική κάλυψη, τη διάθεση αγροτικών προϊόντων, κάθε κλάδος, κάθε χώρος έχει συγκεκριμένα προβλήματα και είναι και ενιαία πια. Πρέπει να οργανωθεί αυτή τη στιγμή σε σωματεία, αγροτικούς συλλόγους, να μετέχουν οι πάντες. Αν δεν πετάξει από τις διοικήσεις όλους τους συμβιβασμένους, τους ανίκανους να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της φτωχής αγροτιάς, των εργατών, τους εξαγορασμένους, αν δεν τους πετάξει, δεν πρόκειται να κάνει τίποτα. Να μετέχουν όλοι στις αρχαιρεσίες.

Είχαμε μεγάλους αγώνες, αλλά στις αρχαιρεσίες ψήφισαν οι μισοί των μισών. Κι έτσι τα τριτοβάθμια και δευτεροβάθμια όργανα είναι στα χέρια της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, σ' αρκετές περιπτώσεις είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη βοήθεια πάντως των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ, που τους βγάζουν αντιπροσώπους για να μην εκλέγονται κομμουνιστές και συνεργαζόμενοι με το Κόμμα. Είναι ποτέ δυνατόν να έχει έτσι αποτελέσματα ο λαός στη δράση του; Φουσκώνει το κίνημα, αλλά πρέπει να έχει και υποδομή.

Πενήντα απεργίες να κάνεις, εκατό χιλιάδες συλλαλητήρια, άμα οι εργαζόμενοι δεν έχουν τα δικά του όργανα.... Δεν είπαμε ότι το ΚΚΕ θα κάνει τους αγώνες. 'Η, το ΚΚΕ θα νικήσει. Ο λαός θα νικήσει με δυνατό ΚΚΕ, ναι βεβαίως».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ