Πέμπτη 31 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Το τουρνουά τελείωσε... ο αγώνας συνεχίζεται

Οι ομάδες που συμμετείχαν στον τελικό της διοργάνωσης αγκαλιασμένες μπροστά στο πανό του ΠΑΜΕ κατά των ναρκωτικών και της ντόπας
Οι ομάδες που συμμετείχαν στον τελικό της διοργάνωσης αγκαλιασμένες μπροστά στο πανό του ΠΑΜΕ κατά των ναρκωτικών και της ντόπας
Με τη διεξαγωγή του τελικού και του μικρού τελικού στο γήπεδο της Χωράφας στο Περιστέρι, το Σάββατο το απόγευμα, έπεσε η αυλαία του φετινού Εργατικού Τουρνουά Ποδοσφαίρου, που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ. Για μια ακόμη φορά η διοργάνωση απέδειξε το πόσο σημαντική είναι στο χώρο της εργατικής τάξης και της νεολαίας και ότι δικαίως έχει καταστεί θεσμός. Οι συμμετοχές των ομάδων, που φέτος ξεπέρασαν κάθε προηγούμενη διοργάνωση κάνοντας ρεκόρ (έφθασαν τις 42), το πλήθος των νέων εργαζομένων που δεν είχαν μετάσχει ξανά και η απήχηση που είχε στον κόσμο η κάθε αγωνιστική της διοργάνωσης αποδεικνύουν του λόγου του αληθές. Παράλληλα για μια ακόμη χρονιά εργαζόμενοι από διαφορετικούς χώρους, απεργοί, άνεργοι, παιδιά των θεραπευτικών κοινοτήτων, βρέθηκαν στο γήπεδο και πέρα από το παιχνίδι γνωρίστηκαν, συζήτησαν, προβληματίστηκαν.

Με τη συμμετοχή τους (πολλές φορές και κόντρα στην απαίτηση της εργοδοσίας τους) έδωσαν τη δική τους απάντηση για το δικαίωμα στη δωρεάν άθληση, για την καλύτερη αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου είπαν το δικό τους ΟΧΙ στη ναρκωκουλτούρα που κάποιοι προσπαθούν να τους πλασάρουν.

Για την αποτίμηση της φετινής διοργάνωσης και τα συμπεράσματα που βγαίνουν μίλησε στο «Ρ» το μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ Π. Αλεξανδράκης, ο οποίος δήλωσε:

«Καταρχήν θα πρέπει να πούμε ότι είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από τη φετινή διοργάνωση από την οποία βγήκαν θετικά συμπεράσματα και σίγουρα για μας αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον. Εγινε ρεκόρ συμμετοχών, εργαζόμενοι από διαφόρους χώρους ήρθαν για μια ακόμη φορά σε επαφή, ενώ ελπιδοφόρο είναι το γεγονός ότι φέτος συμμετείχαν και αρκετοί νέοι εργαζόμενοι που δεν είχαν συμμετάσχει ξανά. Επίσης θετικό είναι το γεγονός ότι το εργατικό τουρνουά ποδοσφαίρου συνδέθηκε για μια ακόμη χρονιά με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Το γεγονός ότι η πρώτη φάση ήταν αφιερωμένη στον αγώνα των απεργών χαλυβουργών, η δεύτερη στον αγώνα ενάντια στα ναρκωτικά δείχνει την πολύπλευρη σημασία της διοργάνωσης σε θέματα που αφορούν την εργατική τάξη και την νεολαία».

  • Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι νικητής της διοργάνωσης αναδείχθηκε η ομάδα των Νέων Λογιστών που στον τελικό επιβλήθηκε της αντίστοιχης του «Ματσούκη» με 2-1. Την τρίτη θέση θέση πήρε η ομάδα των Λιθογράφων που επικράτησε στον μικρό τελικό της ομάδας του Χρηματοπιστωτικού με 4-2. Η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ που ήταν υπεύθυνη για το τουρνουά θα διοργανώσει σύσκεψη με όλες τις ομάδες που συμμετείχαν και εκεί θα γίνει και η απονομή των τροπαίων.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Την Κυριακή η 1η αγωνιστική(2018-04-20 00:00:00.0)
Ολοκληρώθηκε την Κυριακή η φετινή διοργάνωση(2014-04-29 00:00:00.0)
Ανακοίνωση της Γραμματείας Νέων ενόψει των τελικών(2014-04-24 00:00:00.0)
Σήμερα οι τελικοί της διοργάνωσης(2012-05-26 00:00:00.0)
Αποκλειστική υπόθεση των εργαζομένων και της νεολαίας(2012-04-12 00:00:00.0)
Πρεμιέρα την Κυριακή με ρεκόρ συμμετοχών(2012-03-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ