Παρασκευή 25 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΜΟΝΑΔΕΣ - ΙΔΡΥΜΑΤΑ - ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Απαιτείται συσπείρωση γύρω από το κλαδικό σωματείο

Αύριο, στις 11 το πρωί θα γίνει Γενική Συνέλευση για την καλύτερη οργάνωση της απεργίας στις 31 Μάη

Από παλαιότερη κινητοποίηση του Σωματείου
Από παλαιότερη κινητοποίηση του Σωματείου
Σε απεργία σε κάθε τόπο δουλειάς ενάντια στην κατάργηση της πρόνοιας και της ειδικής αγωγής την Πέμπτη 31 Μάη και σε μαζική συμμετοχή στη γενική συνέλευση για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα αύριο Σάββατο, στις 11 το πρωί, καλεί το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες - Ιδρύματα - Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ) στα γραφεία του αθλητικού συλλόγου τυφλών «Ο Κεραυνός» (Χαλκοκονδύλη 37, 5ος όροφος).

«Με τη συμμετοχή μας στην απεργία θα στείλουμε μήνυμα και στους εργοδότες του κλάδου μας: Η αυθαιρεσία και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν», είναι η απάντηση του ΣΕΜΙΣΕΑ, ενώ αποκαλυπτικά για το ρόλο των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, της εργοδοτικής ασυδοσίας, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, την εμπορευματοποίηση των δομών ειδικής αγωγής είναι όσα αναφέρει το Σωματείο στην ανακοίνωσή του: «Με το τελευταίο μνημόνιο τα περίπου 11 εκατομμύρια ευρώ για τα ΝΠΙΔ της πρόνοιας έφθασαν τα 7 εκατομμύρια. Σκεφτείτε ότι το 2010 οι επιχορηγήσεις έφθαναν περί τα 20 εκατομμύρια και δεν επαρκούσαν. Με τον εφαρμοστικό νόμο 4052/2012 η πρόνοια μεταφέρθηκε από το υπουργείο Υγείας στο υπουργείο Εργασίας χωρίς να συνοδεύεται βέβαια από το ανάλογο κονδύλι. Οι επιδιώξεις είναι σαφέστατες: Η σύνδεση της πρόνοιας με τα διαλυμένα ασφαλιστικά ταμεία και η κατάργησή της ως άσκησης κοινωνικής πολιτικής».

Αυτή τη στιγμή οι δομές πρόνοιας και ειδικής αγωγής επιβιώνουν κυρίως με το φιλότιμο των εργαζομένων που μένουν για μήνες απλήρωτοι και με τα ψίχουλα του ΕΣΠΑ που είναι με ημερομηνία λήξεως. Η εργοδοσία των δομών - φιλάνθρωποι διαφόρων μορφών κλπ - κάνουν χρήση κάθε όπλου που έχουν προσφέρει οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια: εργαζόμενοι με μπλοκάκι, εργαζόμενοι με τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας των 500 ευρώ, εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας, ακόμα κι εργαζόμενοι με ατομικές συμβάσεις, μειώσεις στους μισθούς κλπ. «Εκεί που οι εργαζόμενοι αποφασίζουν να διεκδικήσουν και δεν σκύβουν το κεφάλι, τους αφήνουν απλήρωτους ακόμα κι όταν έχουν να τους πληρώσουν, τους απολύουν, τους τρομοκρατούν, προσπαθούν με κάθε τρόπο να διασπάσουν την ενότητά τους. Για παράδειγμα οι εργαζόμενοι στον ΕΡΜΗ που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας εδώ και μήνες κι έχουν κερδίσει όλα τα δικαστήρια εις βάρος της εργοδοσίας. Αλλα παραδείγματα είναι η απόλυση του Αχιλλέα Βασιλικόπουλου, που έχασε τη δουλειά του γιατί υπερασπίστηκε τα επιδόματα των ασθενών, οι απολύσεις στο Οικοτροφείο Αυτιστικών Παιδιών "Ο Αγιος Νικόλαος" που έγιναν δήθεν για οικονομικούς λόγους όπως άλλωστε και οι απολύσεις στο "Σικιαρίδειο" λίγες μέρες πριν τις εκλογές», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

«Αυτοί, σημειώνεται, που δήθεν μάχονται για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση, για την ενσωμάτωση, για τα δικαιώματα των αναπήρων ή/και των ψυχικά πασχόντων μέσω των ΜΚΟ και της φιλανθρωπίας είναι οι ίδιοι που απολύουν, που τρομοκρατούν, που ζητούν την παρακράτηση των συντάξεων και των επιδομάτων, που επιβάλλουν στις οικογένειες τροφεία, πέραν των εισφορών των ασφαλιστικών ταμείων, άμεσα ή με τη μορφή δωρεάς, που με κάθε τρόπο βάζουν μπροστά τους εργαζόμενους να διεκδικούν γι' αυτούς. Νοιάζονται τόσο πολύ, που όλα τα προηγούμενα χρόνια ούτε που τους πέρασε από το μυαλό πως για τα ΑΜΕΑ θα έπρεπε να είχαν διεκδικήσει κρατικές δομές. Οι ίδιοι αυτοί, με την πίεση που άσκησαν, διευκόλυναν τις κυβερνήσεις στο να αποποιηθεί το κράτος την ευθύνη του στους συγκεκριμένους τομείς και για να δημιουργηθούν υποτίθεται ευέλικτες και μη γραφειοκρατικές δομές, στα πλαίσια των ΜΚΟ στις οποίες θα έχουν οι ίδιοι τον έλεγχο».

Το Σωματείο καλεί στη δημιουργία ενός μαχητικού κινήματος που θα παλεύει για:

  • Αμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων, άμεση κάλυψη των αναγκών όλων των δομών από τον κρατικό προϋπολογισμό στην προοπτική ένταξής τους στο Δημόσιο.
  • Δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες πρόνοιας και ειδικής αγωγής, κεντρικά σχεδιασμένες που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία ή/και ψυχική ασθένεια και των οικογενειών τους και θα τις καλύπτουν με βάση τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα.
  • Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης, κάθε πληρωμής από τις οικογένειες ή/και τους εξυπηρετούμενους, είτε άμεσα είτε έμμεσα (δωρεές, ασφαλιστικά ταμεία κλπ).
  • Αξιοπρεπείς μισθούς και εργασιακές συνθήκες. Κανένας εκπαιδευτικός με μπλοκάκι και ωράριο «λάστιχο».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα το παναναπηρικό συλλαλητήριο(2020-07-15 00:00:00.0)
Ολοι τη Δευτέρα στις 9.30 π.μ. στην Ομόνοια(2012-12-01 00:00:00.0)
Απεργία σήμερα και συγκέντρωση(2012-10-10 00:00:00.0)
Θηλιά βαρβαρότητας στην Ειδική Αγωγή(2012-08-10 00:00:00.0)
Βάζει λουκέτο από Σεπτέμβρη(2012-08-08 00:00:00.0)
Απεργία την Τρίτη και συγκέντρωση(2011-04-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ευρωεκλογές Ιούνη 20243
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ