Πέμπτη 24 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

«ΚΟΥ ΚΟΥ»: Σε νέα 48ωρη απεργία στις 25 και 26 Μάη, προχωρούν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης παιδικών ειδών και παιχνιδιών «ΚΟΥ ΚΟΥ», συνεχίζοντας τον αγώνα για την καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλει η εργοδοσία και την ανάκληση του μέτρου της εκ περιτροπής εργασίας.

«ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΣ»: Σε επίσχεση εργασίας προχώρησαν από χτες οι εργαζόμενοι στο κατάστημα «METROPOLIS» στη Θεσσαλονίκη, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων 3 μηνών, την άμεση εξόφληση των αποζημιώσεων των απολυμένων συναδέλφων τους και κατοχύρωση της καταβολής των αποζημιώσεών τους σε περίπτωση πτώχευσης της επιχείρησης. Ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας καταστημάτων «METROPOLIS» έβαλε την επιχείρηση στο άρθρο 99. Συρρίκνωσε τον αριθμό των καταστημάτων (από 12 σε 3) και απέλυσε 120 εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι εκτιμούν ότι η εργοδοσία θέλει να οδηγήσει την επιχείρηση σε πτώχευση, έχοντας τσεπώσει τα κέρδη από τις πωλήσεις των προηγούμενων χρόνων και χωρίς να πληρώσει δεδουλευμένα και αποζημιώσεις στους εργαζόμενους.

ΡΟΔΟΣ: Η «Χρυσή Αυγή» πασχίζει να σπείρει στους εργάτες το δηλητήριο του ρατσισμού, για να κρύψει τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων και της άγριας εκμετάλλευσης μέσα στους τόπους δουλειάς, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ. Αφορμή για την ανακοίνωση το κάλεσμα της «Χρυσής Αυγής» στους Ελληνες εργάτες να καταγγέλλουν στα τηλέφωνά της τα ξενοδοχεία που απασχολούν «παράνομα λαθρομετανάστες και μαθητευόμενους πέραν της νόμιμης ποσόστωσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ