Παρασκευή 18 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» - «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ»
Εργοδοσία, δικαστήρια και ΕΣΗΕΜΘ κατά των απεργών

Παράνομη έκρινε το δικαστήριο την απεργία των εργαζομένων στο συγκρότημα των εφημερίδων «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη», με αίτημα την ανάκληση των 13 εκδικητικών απολύσεων εργαζομένων που αρνήθηκαν να υπογράψουν τις ατομικές συμβάσεις εργασίας για μείωση του μισθού κατά 30%. Σε πλήρη στοίχιση με τις εργοδοτικές επιδιώξεις, η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΜΘ, έσπευσε να ανακοινώσει αμέσως την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων. Αλλωστε καιρό τώρα έχει αναγνωρίσει και έχει συμφωνήσει στην «αναγκαιότητα» μείωσης του προσωπικού με μαζικές «εθελούσιες» απολύσεις.

Θυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν την απεργία την Τετάρτη και συνέχισαν με νέα απεργία χτες. Η εργοδοσία προσέφυγε στη δικαιοσύνη, ζητώντας να κριθεί παράνομη όπως και τελικά έγινε. Για να επιβεβαιωθεί για άλλη μια φορά ότι η δικαιοσύνη είναι ταξική και το δίκιο των εργατικών αγώνων δεν μπορεί να κρίνεται στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Ταυτόχρονα επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά και ο ρόλος της εργοδοτικής πλειοψηφίας της ΕΣΗΕΜΘ, η οποία έσπευσε αμέσως, στο όνομα της «νομιμότητας», να αναστείλει τις κινητοποιήσεις χωρίς καν να σκεφθεί να συγκαλέσει προηγούμενα εργασιακή συνέλευση. Νωρίτερα, μάλιστα, το μεσημέρι, στη διάρκεια συνεδρίασης του ΔΣ, η γνωστή εργοδοτική πλειοψηφία απέρριψε την πρόταση που κατατέθηκε για κήρυξη νέας απεργίας από την ΠΟΕΣΥ, προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχιση των κινητοποιήσεων και να κλιμακωθεί η πίεση προς την εργοδοσία.

Αποδείχθηκε περίτρανα ότι η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ με τη στάση της βρίσκεται αντικειμενικά σε κοινό μέτωπο με την εργοδοσία και προσπαθεί πάση θυσία να αποδείξει ότι ο δρόμος της συναίνεσης και της συντεταγμένης υποχώρησης και υποταγής, της απώλειας των εργασιακών δικαιωμάτων που άνοιξε η ίδια, βάζοντας τους εργαζόμενους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών, ο δρόμος των απολύσεων είναι η μόνη «ρεαλιστική» λύση.

«Οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη να γυρίσουν την πλάτη στην εργοδοτική πλειοψηφία, να αλλάξουν τους συσχετισμούς και να οργανώσουν την πάλη τους στήνοντας επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, ενισχύοντας αποφασιστικά τις συλλογικές διαδικασίες, τη συσπείρωση και την αλληλεγγύη, την ενότητα δράσης. Αυτή είναι η δύναμη που θα επιβάλει το δίκιο μας», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ Θεσσαλονίκης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για τις εκλογές στην ΕΣΗΕΜΘ(2012-05-27 00:00:00.0)
Θύματα του μετώπου εργοδοσίας - διοίκησης ΕΣΗΕΜΘ(2012-03-04 00:00:00.0)
Απεργία ενάντια στις απολύσεις(2011-05-03 00:00:00.0)
Ετοιμη να ικανοποιήσει κάθε αξίωση των εργοδοτών(2011-03-10 00:00:00.0)
Απεργούν αύριο, Παρασκευή και Σάββατο(2010-12-14 00:00:00.0)
Υπονόμευση και τρομοκρατία(2004-03-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ