Τετάρτη 9 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ
Κινητοποιήσεις για απλήρωτη εργασία

Σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες έχουν προχωρήσει από την περασμένη Πέμπτη οι καθαρίστριες στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, καθώς ο εργολάβος που εδώ και χρόνια έχει αναλάβει το έργο της καθαριότητας του νοσοκομείου δεν τους έχει καταβάλει το δώρο Πάσχα και τους μισθούς τεσσάρων μηνών.

Και σαν να μη φτάνει αυτό, πριν από λίγες μέρες με την απειλή της απόλυσης τις υποχρέωσε να υπογράψουν και μείωση του μισθού τους που ήδη ήταν χαμηλότερος από εκείνον που προβλέπει η κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Σε αυτό το θέμα, μάλιστα, είναι πρωτοποριακός καθώς, όπως καταγγέλλουν εργαζόμενες, είχε προχωρήσει σε μειώσεις μισθών και στο παρελθόν, πριν ακόμα εφαρμοστεί το μνημόνιο.

Oι καθαρίστριες πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο διοικητή του, απαιτώντας την παρέμβασή του, ώστε ο εργολάβος να τους καταβάλει τα δεδουλευμένα τους, καθιστώντας τον υπεύθυνο για τις συνέπειες που έχει η απεργία σε έναν ευαίσθητο τομέα όπως αυτός της καθαριότητας. Παράλληλα είναι συσπειρωμένες γύρω από το ταξικό κλαδικό τους σωματείο και αποφασισμένες να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να πληρωθούν.

Μιλώντας στο «Ριζοσπάστη», η Μαργαρίτα Ρεΐση πρόεδρος του κλαδικού σωματείου Καθαριστριών - Καθαριστών Δημόσιων Σχολείων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά επισήμανε τις συνέπειες που έχει η ανάθεση σε ιδιώτες τομέων των νοσοκομείων και κάλεσε όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο και σε άλλους κλάδους να συμπαρασταθούν στον αγώνα των καθαριστριών του νοσοκομείου της Νίκαιας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ