Πέμπτη 19 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΙΓΝΙΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΔΕΗ
Στην τελική ευθεία το ξεπούλημα

Συγκέντρωση τη Δευτέρα στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας, με πρωτοβουλία της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΠΑΜΕ) στις 7.30 μ.μ.

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ πρέπει να πρωτοστατήσουν στην πάλη για αποκλειστικά Κρατικό Φορέα Ενέργειας (φωτ. από την πρόσφατη περιοδεία του ΚΚΕ στη ΔΕΗ Κοζάνης)
Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ πρέπει να πρωτοστατήσουν στην πάλη για αποκλειστικά Κρατικό Φορέα Ενέργειας (φωτ. από την πρόσφατη περιοδεία του ΚΚΕ στη ΔΕΗ Κοζάνης)
Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι διαδικασίες για την πώληση των τεσσάρων λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ (Αμύνταιο 1 και 2, Μελίτη και Μεγαλόπολη 3).

Σύμφωνα με το 2ο μνημόνιο, που ψήφισαν στη Βουλή ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, μέχρι τον Ιούνη πρέπει να ξεκινήσει η πώληση των μονάδων.

Συγκέντρωση ενάντια στο ξεπούλημα, αλλά και ενάντια στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, το τσάκισμα μισθών και συντάξεων και την άρση της μονιμότητας, διοργανώνει τη Δευτέρα 23 Απρίλη, στις 7.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας, το ΠΑΜΕ στη ΔΕΗ.

Με ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Συνεργασία», η παράταξη του ΠΑΜΕ στη ΔΕΗ, καλεί τον εργαζόμενο λαό να συμμετάσχει μαζικά και να διαδηλώσει την απόφασή του να κλιμακώσει τον αγώνα ενάντια σ' αυτή την πολιτική και τους φορείς της, να μην αφήσει να πάει χαμένη ούτε στιγμή, να οργανώσει την πάλη του για να παρεμποδίσει ό,τι είναι δυνατόν από τα μέτρα που τώρα παίρνονται.

Καταγγέλλει την πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΑΔ) που συζητά την υπογραφή ΣΣΕ με μειώσεις μισθών, κατάργηση επιδομάτων και βάζει πλάτη στην προώθηση των σχεδίων για την ολοκληρωτική παράδοση της ενέργειας στο κεφάλαιο. «Αυτό δεν είναι ανάπτυξη, όπως μας παρουσιάζουν, είναι παράδοση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας μας στο μεγάλο κεφάλαιο. Θα καταργήσει τα δικαιώματα των εργαζομένων. Οι εργασιακές σχέσεις - σκλαβιάς - που επικρατούν στους εργαζόμενους στους εργολάβους με 400 και 500 ευρώ είναι η προοπτική που χαράζουν για όλους», σημειώνει.

Κατάληψη στο Αμύνταιο

Συμβολική κατάληψη του ΑΗΣ Αμυνταίου πραγματοποιήθηκε χτες από τις 3 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα, ενάντια στην πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ. Ο εργαζόμενος λαός της περιοχής συμμετείχε μαζικά στη συγκέντρωση που διοργάνωσαν οι Δήμοι Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, Φλώρινας και Αμυνταίου και είπε ΟΧΙ στην πώληση των μονάδων της ΔΕΗ (Αμυνταίου 1 και 2, Μελίτη και Μεγαλόπολη 3). Εκπρόσωποι των δήμων ζήτησαν από τον διευθυντή του ΑΗΣ να μειώσει το φορτίο ρεύματος για το διάστημα της κινητοποίησης. Και στη συνέχεια, από το βήμα της συγκέντρωσης, ανακοινώθηκε η παρουσία βουλευτών και υποψηφίων βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι έγιναν αποδέκτες έντονων διαμαρτυριών του λαού της περιοχής.

Χτες, έγινε συγκέντρωση ενάντια στην πώληση των μονάδων στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ