Τετάρτη 4 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Κινητοποιήσεις σε «SENTRA» και «Αδέσμευτος Τύπος»

Συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στο ραδιοφωνικό σταθμό «SENTRA FΜ» και στην εφημερίδα «Αδέσμευτος Τύπος».

Συγκεκριμένα, χτες σε στάση εργασίας από τις 7 το απόγευμα μέχρι σήμερα τις 6 το πρωί προχώρησαν οι δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι και τεχνικού του ραδιοφωνικού σταθμού «SENTRA FM» του Ομίλου «ΠΗΓΑΣΟΣ», με αποφάσεις των ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΕΡ, αντιδρώντας στην τακτική των «μηνιαίων εκκαθαρίσεων» που ακολουθεί η εργοδοσία και η οποία απέλυσε έξι εργαζόμενους.

Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοίνωση των ΔΣ των Ενώσεων, οι εργαζόμενοι αντιδρούν μετά και από τις σχετικές χτεσινές ανακοινώσεις της εργοδοσίας ότι «από αύριο ο ραδιοφωνικός σταθμός "SΕΝΤRΑ FM" θα εκπέμπει κυρίως ηχογραφημένο πρόγραμμα μουσικού περιεχομένου και συνεπώς εντελώς παράνομα και αυθαίρετα θα μετατραπεί ο χαρακτήρας του σταθμού από ενημερωτικό σε μουσικό, με αποτέλεσμα την απειλή κατάργησης των θέσεων εργασίας των εργαζομένων».

Οι εργαζόμενοι ζητούν την επαναπρόσληψη των απολυθέντων συναδέλφων τους, τη συνέχιση της λειτουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού SENTRA FM ως αθλητικού ενημερωτικού και τη μη μετατροπή του χαρακτήρα του από ενημερωτικό σε μουσικό και τη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας.

Την ίδια στιγμή, χτες ξεκίνησε και η 48ωρη απεργία των εργαζομένων στην εφημερίδα «Αδέσμευτος Τύπος» (του Δ. Ρίζου). Οι εργαζόμενοι ζητούν την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων οφειλών τους. Ηδη, δεν έχουν εξοφληθεί οι μισθοί Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2012.

Παράλληλα, σήμερα ολοκληρώνεται και η 3ήμερη απεργία των τεχνικών (ηχολήπτες και ηλεκτρονικοί) των ραδιοσταθμών «Happy» και «LOVE» (συμφέροντων Α. Κουρή), οι οποίοι διεκδικούν την άμεση εξόφληση των οφειλόμενων μισθών τους.

  • Στον «αέρα» παραμένουν οι εργαζόμενοι στην αθλητική εφημερίδα «Εξέδρα των Σπορ», δύο βδομάδες μετά την ανακοίνωση από τον εκδότη Μιχάλη Ανδρουλιδάκη αναστολής της έκδοσής της. Σύμφωνα με ανακοίνωση των εργαζομένων, ακόμη δεν έχει υπάρξει καμία ουσιαστική δέσμευση για την εξόφληση των δεδουλευμένων δύο και πλέον μηνών, ούτε φυσικά των αποζημιώσεων. Αντίθετα, όπως καταγγέλλουν «συνεχίζονται οι διεργασίες από τον Μιχάλη Ανδρουλιδάκη για την έκδοση κυριακάτικου πολιτικού εντύπου», ενώ όπως αναφέρουν «σύμφωνα με την έρευνα της νομικής υπηρεσίας της ΕΣΗΕΑ ο τίτλος της "Εξέδρας" συνεχίζει να ανήκει στον ΔΟΛ και όχι στον φερόμενο ως αγοραστή Μιχάλη Ανδρουλιδάκη».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις(2012-05-03 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις σε ΕΞΠΡΕΣ, SENTRA, FLASH(2012-04-18 00:00:00.0)
Απεργία σε «SENTRA FM» και «ESPRESSO»(2012-03-31 00:00:00.0)
Συμβαίνουν(2012-03-24 00:00:00.0)
Προσέφυγε στο δικαστήριο(2012-03-21 00:00:00.0)
Συνεχίζουν τον εμπαιγμό Ανδρουλιδάκης και κυβέρνηση(2002-06-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ