Παρασκευή 16 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«ΔΑΣ» - ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΦΥΛΑΚΕΣ
Ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων

Από παλιότερη κινητοποίηση στον βράχο της Ακρόπολης

Eurokinissi

Από παλιότερη κινητοποίηση στον βράχο της Ακρόπολης
Ενα βήμα ισχυροποίησης των συνεπών ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού κατέγραψαν οι πρόσφατες εκλογές για τη διοίκηση της Πανελλήνιας Ενωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων. Συγκεκριμένα, η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» στην ΠΕΥΦΑ που στηρίχθηκε από το ΠΑΜΕ πήρε 2 έδρες (δεν είχε καμία) και 89 ψήφους (έναντι 31 στις εκλογές του 2009).

Πρώτη αναδείχθηκε η ΠΑΣΚΕ η οποία αυτή τη φορά κατέβηκε στις εκλογές... ως «ΠΑΚΑ» προφανώς επειδή, όπως σημείωνε η «ΔΑΣ» στη διακήρυξή της, «ξέρουν πολύ καλά ότι και μόνο ο τίτλος ΠΑΣΚΕ δημιουργεί λαϊκή οργή και θέλουν να την αποφύγουν. Ωστόσο, αφενός είχε, έστω και αμυδρή, μείωση ψήφων (723 έναντι 728) αφετέρου αυτή η μείωση υπογραμμίζεται ακόμη περισσότερο από το γεγονός ότι αυτή τη φορά ψήφισαν περίπου 100 παραπάνω εργαζόμενοι (1.401 έναντι 1.317 το 2009). Σημαντική πτώση είχε η ΔΑΚΕ (309 ψήφοι και 5 έδρες έναντι 454 ψήφων και 7 εδρών), η «Δημοκρατική Συνεργασία» («ανεξάρτητοι») έλαβε 185 ψήφους και 3 έδρες (έναντι 96 ψήφων και δύο εδρών), ενώ η «Αγωνιστική Συσπείρωση» («ΣΥΡΙΖΑ») με 64 ψήφους δεν κατέλαβε έδρα.

Η σημασία της ενίσχυσης των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στην ΠΕΥΦΑ ενισχύεται και από το γεγονός ότι το συγκεκριμένο σωματείο και οι συμβιβασμένες ηγεσίες του αποτέλεσαν για χρόνια το πρόθυμο «μαξιλάρι» εκτόνωσης των αντιδράσεων των εργαζομένων σε κάθε επίθεση που δέχονταν στα εργασιακά τους δικαιώματα. Επιπλέον, η «ΔΑΣ» κατέβηκε στις εκλογές αναδεικνύοντας τα ειδικά, κλαδικά, προβλήματα των αρχαιοφυλάκων και κατ' επέκταση της φύλαξης της πολιτιστικής κληρονομιάς, στο γενικότερο πλαίσιο της ευρείας κλίμακας επίθεσης του κεφαλαίου και της κυβέρνησής του σε ό,τι έχει απομείνει ως κατάκτηση στις εργασιακές σχέσεις και του πώς αυτή η επίθεση πρέπει να απαντηθεί από τους εργαζόμενους και όλα τα λαϊκά στρώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ