Τετάρτη 14 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«Νομικό πρόβλημα» η λεηλασία των Ταμείων

Παρά τις ρητορείες τους για την αντίθεσή τους στο «κούρεμα» των ομολόγων των ασφαλιστικών ταμείων και των καταθέσεών τους στην Τράπεζα της Ελλάδας, οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στις διοικήσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων εργαζομένων στον Τύπο και τα ΜΜΕ, αλλά και οι διοικήσεις του ΕΔΟΕΑΠ και ΕΤΑΜ ΜΜΕ στην πραγματικότητα φροντίζουν καθημερινά να αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι καλύτεροι υπερασπιστές αυτής της πολιτικής δεν μπορούν να υπάρξουν.

Χτες, στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ έγινε άλλη μια σύσκεψη των διοικήσεων αυτών των Ταμείων με μέλη ΔΣ των Ενώσεων στον κλάδο, όπου για άλλη μια φορά αποφασίστηκε ότι θα γίνουν προσφυγές στα ελληνικά και τα ευρωπαϊκά δικαστήρια κατά της Τράπεζας της Ελλάδος και του κράτους για το υποχρεωτικό «κούρεμα» των αποθεματικών τους που είχαν επενδυθεί σε τίτλους του ελληνικού δημοσίου (την υπόθεση ανέθεσαν στον καθηγητή Νομικής Κ. Χρυσόγονο και το Ν. Κωνσταντόπουλο).

Περίσσεψαν οι κορόνες αντίθεσης στο «κούρεμα» αλλά η όλη συζήτηση περιορίστηκε στο νομικό μέρος της υπόθεσης. Λέξη για την ουσία της πολιτικής της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου. Οτι δηλαδή το «κούρεμα χρέους», δηλαδή η ελεγχόμενη πτώχευση και η σχετική δανειακή συμφωνία συνοδεύονται από κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης, που οδηγεί τα λαϊκά στρώματα σε ακόμα πιο γρήγορη τροχιά βίαιης χρεοκοπίας και εξαθλίωσης και είναι επιλογή στήριξης του κεφαλαίου. Οτι η κατεδάφιση των ασφαλιστικών ταμείων αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της επίθεσης. Οτι το δραστικό κούρεμα των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων είναι προσχεδιασμένο έγκλημα, όπως ήταν και οι προηγούμενες λεηλασίες τους από τις κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων και θα αποτελέσει τη βάση για την επερχόμενη νέα βάρβαρη επίθεση σε συντάξεις και ασφαλιστικά δικαιώματα. Και βέβαια ούτε λέξη για την οργάνωση αγώνων των εργαζόμενων ενάντια σε αυτή την πολιτική.

Στην ίδια κατεύθυνση αλλά και απόδειξη συσκότισης της αλήθειας και αποπροσανατολισμού που επιχειρούν αυτές οι συμβιβασμένες διοικήσεις, είναι το περιεχόμενο της ολοσέλιδης καταχώρησης στις χτεσινές εφημερίδες με τίτλο «Η αλήθεια και οι απαντήσεις μας στα ψεύδη και τις απειλές των κυβερνώντων - Ετσιθελικά και όχι εθελοντικά κουρεύεται η ζωή των Ελλήνων» η οποία δόθηκε από τη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ αλλά υπογράφεται από ΠΟΕΣΥ, ΠΟΕΠΤΥΠ, ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ και ΕΠΗΕΑ, προφανώς με τη σύμφωνη γνώμη των διοικήσεων, χωρίς όμως ποτέ το περιεχόμενό της να συζητηθεί στα ΔΣ. Με θέσεις όπως «για να σωθεί η Ελλάδα των κομμάτων κουρ(σ)εύτηκε η Ελλάδα των πολιτών» ή «για να μη χρεοκοπήσει η δημόσια οικονομία, καταστρέφεται η οικονομία της χώρας», και άλλα τέτοια παρόμοια, οι συντάκτες του κειμένου επιχειρούν να εμφανίσουν το πρόβλημα ως μια κακή και άδικη επιλογή και ζητούν «την προστασία και εγγύηση των αποθεματικών μας και του Κοινωνικού Ασφαλιστικού Κεφαλαίου όλων των εργαζομένων». Και για να μη μείνει καμιά αμφιβολία για τις πραγματικές προθέσεις τους, προτείνουν ως «δυναμική απάντηση του κόσμου σε όσα τραγικά και αντιδημοκρατικά συμβαίνουν στη χώρα μας» την... «κοινωνική αλληλεγγύη» και την «αυτοδιαχείριση»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ