Τετάρτη 14 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΣΕΒΕ
Αύριο η πανελλαδική δράση για την ασφάλιση

Συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες στους κατά τόπους ΟΑΕΕ, για θεώρηση βιβλιαρίων ασθενείας και αναστολή ασφαλιστικής ενημερότητας

Σε συγκεντρώσεις στα κατά τόπους γραφεία του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) σε όλη τη χώρα καλούνται αυτοαπασχολούμενοι και μικροί επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι, αυτοκινητιστές, συνταξιούχοι, από την Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), αύριο Πέμπτη, 15 του Μάρτη, ημέρα πανελλαδικής δράσης για την ασφάλιση. Αμεσα αιτήματα πάλης είναι:

  • Η θεώρηση όλων των βιβλιαρίων Υγείας από τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), ανεξαρτήτως χρεών.
  • Κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας για όσο κρατάει η κρίση.

Στην Αθήνα, θα γίνει συγκέντρωση στις 8.30 το πρωί στα γραφεία του ΟΑΕΕ Πειραιώς 46 (πρώην ΤΣΑ), στην οποία καλεί η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), και σε Πειραιά, Αιγάλεω, Περιστέρι, Ιλιον, Μπραχάμι, Αγ. Παρασκευή.

Με τις νέες αυτές κινητοποιήσεις, η ΠΑΣΕΒΕ και οι δυνάμεις που την στηρίζουν, Ομοσπονδίες, Σωματεία, συνδικαλιστές «παντρεύουν» τη γενικότερη πάλη ενάντια στην αντιασφαλιστική πολιτική με τις άμεσες ανάγκες εκατοντάδων χιλιάδων μικρών ΕΒΕ, που μαζί με τις οικογένειές τους στερούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης λόγω χρεών προς τον ΟΑΕΕ. Ταυτόχρονα, όμως, δυσκολεύονται να δουλέψουν λόγω της υποχρέωσης ασφαλιστικής ενημερότητας, την οποία δεν μπορούν να εξασφαλίσουν λόγω των οφειλών τους στον ΟΑΕΕ.

Στο αγωνιστικό της κάλεσμα, η ΠΑΣΕΒΕ σημειώνει: «Συνάδελφοι επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι, αυτοκινητιστές, συνταξιούχοι. Η αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης, ΕΕ και μονοπωλίων δυναμώνει. Στο όνομα της αντιμετώπισης της κρίσης, οδηγούν εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους στην εξαθλίωση, στη χρεοκοπία και στην ανεργία. Οσα αφαιρούν με τον πιο βάρβαρο τρόπο από τα λαϊκά στρώματα, τα χαρίζουν απλόχερα σε τραπεζίτες, βιομήχανους, μονοπώλια.

Πρέπει να τους σταματήσουμε. Απαντάμε με μαζική οργάνωση, αντίσταση και διεκδίκηση. Αρνούμαστε να γίνουμε τα θύματα της κρίσης, που τα μονοπώλια και η πολιτική που τα υπηρετεί δημιούργησαν. Αποκρούουμε την κινδυνολογία και την τρομοκρατία περί χρεοκοπίας, η μόνη ελπίδα σωτηρίας για τα λαϊκά στρώματα είναι να χρεοκοπήσει και να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική. Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε απαθείς και με μοιρολατρία τον τζίρο να πέφτει, τα χρέη να μας πνιγούν, τα λουκέτα να πολλαπλασιάζονται».

  • Στο πλαίσιο της πανελλαδικής δράσης, παρέμβαση της ΠΑΣΕΒΕ θα γίνει αύριο 15 του Μάρτη και στα γραφεία του ΟΑΕΕ στη Λαμία, στις 10 το πρωί.

Επίσης, σήμερα, Τετάρτη 14 του Μάρτη, στις 7 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί από την ΠΑΣΕΒΕ σύσκεψη στο ΚΑΠΗ Στυλίδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ