Τετάρτη 22 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πανηγυρίζουν για την αντιλαϊκή συμφωνία

Απόλυτα συντονισμένες οι αντιδράσεις της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της

Με πανηγυρισμούς υποδέχτηκαν οι εχθροί του λαού, το κεφάλαιο και τα κόμματά του, τη συμφωνία στο Γιούρογκρουπ. Δίπλα σ' αυτούς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρ. Παπούλιας, ζήτησε χτες να αξιοποιηθεί η απόφαση ώστε να περάσουν πιο γρήγορα τα βάρβαρα μέτρα, λέγοντας: «Τώρα εναπόκειται σε μας να εκμεταλλευθούμε αυτή την καλή ευκαιρία που μας δίνεται, να μην καθυστερήσουμε, να τρέξουμε πολύ, να καλύψουμε τις ολιγωρίες και την καθυστέρηση των παρελθόντων ετών».

Την ικανοποίησή του για τη συμφωνία εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, καλώντας το λαό να βάλει την ουρά στα σκέλια και «να συνεχίσουμε τον αγώνα που αρχίσαμε, να μην αφήσουμε στη μέση την προσπάθεια». Δικαιωμένος πλήρως δήλωσε ο Γ. Καρατζαφέρης, και κυνικά εξέφρασε την ελπίδα «ο ελληνικός λαός να αντέξει». Η όποια κριτική του αφορούσε στο γεγονός ότι «δεν πρόκειται να βγούμε στις διεθνείς αγορές πριν το 2020» και άφησε ξανά ανοιχτό να ψηφίσει μέτρα των εφαρμοστικών νόμων. Η πρόεδρος της ΔΗΣΥ, Ντ. Μπακογιάννη, δήλωσε ότι η απόφαση είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και ότι το κόμμα της είναι δικαιωμένο από τις εξελίξεις.

Με χτεσινή του δήλωση, ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλος, χαρακτηρίζει τη συμφωνία «την καλύτερη που μπορούσε να πετύχει η Ελλάδα που το πολιτικό της σύστημα είναι εντελώς αναξιόπιστο στα μάτια των εταίρων της», προειδοποιώντας ότι «το φάσμα της άτακτης χρεοκοπίας απομακρύνεται, αλλά τα δανεικά αυτά δε διασφαλίζουν το μέλλον μας». Για «ιδιαίτερη σημαντική ημέρα για την Ελλάδα και τον ελληνικό τουρισμό» πανηγυρίζει απροκάλυπτα και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και προκλητικά ζητάει από το λαό «ενωμένος να στηρίξει τη δύσκολη πορεία μετασχηματισμού της οικονομίας της χώρας από "σοβιετικού τύπου" σε σύγχρονη ευρωπαϊκή».

«Η χώρα υπέγραψε μια λεόντειο συμφωνία με τους εταίρους και δανειστές της που είναι αναγκαίο να τροποποιηθεί άμεσα, τουλάχιστον ως προς το σκέλος που αφορά την ενίσχυση της χώρας, όχι για να αποπληρώσει δάνεια, αλλά για να πραγματοποιεί επενδύσεις», σχολίασε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κ. Μίχαλος, δείχνοντας τις αντιθέσεις που υπάρχουν στο εσωτερικό της ντόπιας αστικής τάξης ως προς τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης.

Από τα άλλα κόμματα, ο Φ. Κουβέλης της ΔΗΜΑΡ ισχυρίστηκε ότι εκεί που είχαν φτάσει τα πράγματα «δεν μπορούσε να γίνει κάτι άλλο» και κατέθεσε την ανησυχία του ότι δε θα υπάρξουν πρωτογενή πλεονάσματα και θα οδηγηθούμε στη λήψη νέων μέτρων. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης εστίασε την κριτική στο γεγονός ότι «θα ενισχυθεί η επιτροπεία της τρόικας και των δανειστών μας, σε όλα όσα θα γίνουν τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ